Mitică Popescu a murit. Ultimele cuvinte înainte de a fi internat în spital: Noroc că sunt călit

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
mitica popescu - FOTO: Captură YouTube@TVR
mitica popescu - FOTO: Captură YouTube@TVR

Mitică Popescu, marele actor al cinematografiei românești, s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani. 

Mitică Popescu s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani. Acesta era internat la Spitalul Elias, din Capitală. Mitică Popescu avea mai multe afecțiuni medicale, printre care și probleme cardiace grave.

Potrivit reprezentaților Spitalului Elias, Mitică Popescu era internat încă din data de 27 decembrie 2022, iar situația medicală s-a agravat în data de 30 Decembrie.

Înainte de a ajunge în spital, Mitică Popescu a povestit pentru cancan.ro despre condițiile grele în care locuiește.

„Nu au presiune gazele, cred că bagă mult aer. Am impresia că nu e flacăra aceea albastră, cum era pe vremuri, e cam roșie, semn că bagă aer. În plus, nici putere calorică nu mai are, nu se încălzește deloc în casă.

Eu nu am calorifere, am sobă de teracotă pe gaze. Deocamdată, nu știu cât o să plătesc. Aștept factura! Ca să mă mai încălzesc mai pun pe mine o vestuță, un pulover, o geacă. Noroc că eu sunt și un pic călit, căci am muncit în viață și în frig”, declara Mitică Popescu.

Mitică Popescu locuia singur, de 24 de ani, după ce soția sa, actrița Leopoldina Bălănuță, a murit. Mitică Popescu a fost și gazda emisiunii ”D-ale lui Mitică!”, de la TVR2.  

Condamnat la închisoare

Mitică Popescu a fost condamnat în anul 1958, sub regimul comunist, la 3 ani de închisoare pentru ”nedenunțarea de acte preparatorii pentru trecerea frontierei”.

Actorul Mitică Popescu a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, ”pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel