Adela Cojan, președintele CNAS: Îndemn populația sănătoasă să se vaccineze antigripal

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC MEDICAL
Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC MEDICAL

Adela Cojan, președintele CNAS, a îndemnat la evenimentul „Totul despre vaccinul gripal 2020-2021”, organizat de DC Media Group, populația activă, sănătoasă să se vaccineze antigripal.

 

 

Adela Cojan, președintele CNAS, a declarat la evenimentul ”Totul despre vaccinul gripal 2020-2021”, organizat de DC Media Group, că ”prevenția prin vaccinare trebuie să înceapă cu fiecare dintre noi”.

”Aceasta acțiune trebuie să devină un comportament învățat, iar învățarea și educarea populației depinde în primul rând de noi, de instituțiile statului, de sistemul educațional, de educarea părinților și convingerea populației prin repetate mesaje cu caracter pozitiv în ceea ce privește beneficiile și acțiunile pro vaccinare.(...) Să știți că noi avem în țara noastră un program național de vaccinări pentru populația 0-14 ani foarte bine pus la punct, promovat de Institutul Național de Sănătate Publică și susținu din punct de vedere politic și strategic de către Ministerul Sănătății. Mai rău stăm cu programele de vaccinări în ceea ce privește populația adultă”, afirmă președintele CNAS.

Adela Cojan a reamintit că OMS recomandă pentru a evita izbucnirea de noi crize epidemiologice să se continue vaccinarea antigripală.

”Consideră, totodată, că este nevoie de un plan susținut de recuperare a imunizărilor pentru copii care nu au putut beneficia de servicii de imunizare pe perioada stării pandemiei, mai ales în starea de urgență și considerăm că în lipsa unor măsuri și a unei comunicări susținute din partea noastră, a autorităților, există riscuri emergente a unor noi epidemii pe teritoriul țării noastre. România încă se confruntă cu boli prevenibile prin vaccinare. A se vedea situația rujeolei care în prezent numără peste 20.000 de cazuri și unde am înregistrat 64 de decese raportate până în 12 iunie 2020”, precizează Adela Cojan.

Mesajul acesteia legat de vaccinarea antigripală a fost foarte direct: 

”Încurajăm implementarea măsurilor menite să sigure o vizibilitate mai mare asupra acoperirii vaccinale reale a populației. Ținem aproape cu medicii de familie. (...) În această perioadă în care ne confruntăm cu pandemia de SARS-COV 2 observăm încă odată cât de importantă este existența unui vaccin și cum cu toții așteptăm apariția unui vaccin anti COVID. Felicit Ministerul Sănătății pentru că anul acesta a achiziționat un număr record de vaccin gripal, 3 milioane de doze, adică dublu față de anul trecut.

Persoanele din categoriile la risc pot beneficia de vaccinare gratuită, însă eu îndemn și restul populației, populația activă, adultă, sănătoasă, să își achiziționeze acest vaccin mai ales în condițiile în care infectările cu virusul SARS COV 2 sunt la nivel ridicat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel