Adevărul despre argintul coloidal: ce efecte poate avea în organism

Angela Sabău |
Data publicării:
Argintul coloidal poate avea efecte neplăcute  Foto: pixabay.com
Argintul coloidal poate avea efecte neplăcute Foto: pixabay.com

Argintului coloidal i-au fost atribuite numeroase efecte benefice pentru sănătate. Cercetătorii au vrut să afle mai multe despre efectele acestuia.

Argintul coloidal este format din mici particule de argint dintr-un lichid care este uneori promovat pe internet ca supliment alimentar. Cu toate acestea, lipsesc dovezi care susțin afirmațiile legate de beneficiile pe care le-ar aduce pentru sănătate. De fapt, argintul coloidal poate fi chiar periculos pentru sănătate.

Cât de sigur este argintul coloidal

Argintul coloidal poate provoca reacții adverse grave. Cea mai frecventă este argiria, o decolorare a pielii în gri-albăstrui, care este, de obicei, permanentă. Aceasta apare din cauza faptului că argintul se poate acumula în țesutul corpului, provocând o decolorare gri-albăstruie a suprafețelor mari ale pielii, în special a celor expuse la soare.
Oamenii au dezvoltat argiria folosind produse de argint coloidal de casă și din comerț.
Argintul coloidal poate provoca, de asemenea, o absorbție slabă a unor medicamente, cum ar fi anumite antibiotice și tiroxină (utilizate pentru tratarea deficitului tiroidian).
De asemenea, FDA a avertizat în 1999 că argintul coloidal nu este sigur sau eficient pentru tratarea oricărei boli sau afecțiuni.
FDA și Comisia Federală pentru Comerț au luat măsuri împotriva mai multor companii americane pentru afirmații înșelătoare cu privire la produsele din argint coloidal.

Are efecte benefice argintul coloidal?

Dovezile științifice nu susțin utilizarea suplimentelor din argint coloidal pentru orice boală sau afecțiune.
Argintul nu are funcții sau beneficii cunoscute în organism atunci când este luat pe cale orală.
Argintul nu este un mineral esențial nutrițional sau un supliment alimentar util.
Oamenii pot fi expuși argintului, de obicei în cantități mici, prin aer, apă și alimente și în anumite activități, cum ar fi fabricarea de bijuterii.
Produsele din argint coloidal sunt uneori vândute ca remedii homeopate. 
Argintul topic (utilizat pe piele) are unele utilizări medicale adecvate, cum ar fi pansamente și pansamente pentru tratarea arsurilor, rănilor pielii sau infecțiilor pielii. Este, de asemenea, în unele medicament pentru prevenirea conjunctivitei (o afecțiune a ochilor) la nou-născuți. Cu toate acestea, nu există medicamente eliberate pe bază de rețetă sau fără prescripție medicală care conțin argint coloidal, care sunt luate pe cale orală.
Argintul coloidal și alte produse sau practici complementare care nu s-au dovedit sigure și eficiente nu ar trebui niciodată utilizate pentru a înlocui asistența medicală convențională sau ca motiv pentru amânarea consultării unui furnizor de servicii medicale despre o problemă medicală, arată National Center for Complementary and Integrative Health.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel