Adrian Păun: 380 de studenți la Medicină vor să fie voluntari, dar trebuie să le fie stabilit rolul și cum vor fi protejați

Dana Lascu / 21 Martie 2020 / 17:36
EXCLUSIV
Adrian Păun. Foto: Facebook
Adrian Păun. Foto: Facebook

Adrian Păun, reprezentant al Societății Studenților în Medicină București, a arătat că s-au oferit voluntar în jur de 380 studenți și că alți 100 deja ajută DSP-urile. Dar cineva trebuie să-i direcționeze și să le ofere protecție!

Adrian Păun, student UMF Carol Davila, Vicepreședinte Relații externe, Societatea Studenților în Medicină București, a explicat la dezbaterea cu tema: „Universitatea de Medicină Carol Davila, în prima linie a luptei cu COVID-19", că studenții, cu sutele, vor să fie voluntari în lupta contra noului coronavirus, dar că cineva ar trebuie să le stabilească rolulul și cum vor fi protejați. 

„Studenții își doresc să lupte împotriva pandemiei. Până în momentul de față, din ziua în care s-a dat ordinul care ne permite să fim voluntari, din chestionarele pe care le-am diseminat, sunt aproape 380 de studenți care și-ar dori și sunt disponibili să participe în spitale pentru a sprijini medicii în lupta cu COVID-19. De asemenea, avem în jur de 100 de studenți care în momentul de față sunt voluntari în cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică, ajutând administrativ și în ceea ce înseamnă call center pentru linia verde. Însă, în momentul de față, avem câteva nelămuriri pe care studenții ni le-au semnalat, atât cei din Universitatea noastră, cât și studenți din alte universități, legat de siguranța voluntarilor în cazul în care vor merge, într-adevăr, în spitale. Studenții nu știu în momentul de față care ar fi activitățile pe care le-ar avea de făcut în spitale, ceea ce nu le permite să se autoevalueze, să-și autoevalueze competența, nu sunt convinși de măsurile de protecție, dacă ele ar exista. Cine ar oferi aceste măsuri de protecție? Pentru că încă nu este precizat. Și care va fi instruirea pe care o vor primi? Noi ne-am consultat cu studenți din alte țări, în cadrul Federației internaționale, și am observat că în alte țări sunt stabilite aceste lucruri, în țări poate asemănătoare ca dezvoltare cu România, cum este Portugalia, unde există de asemenea și o protecție de malpraxis pentru studenți”, a arătat Adrian Păun. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy