Aeronava Spartan cu medicul-erou de la Neamț a decolat spre Belgia UPDATE

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Aeronavă Foto: MApN
Aeronavă Foto: MApN

Aeronava cu medicul ars în incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț a decolat în duminică dimineață, 15 noiembrie, de pe baza aeriană Otopeni cu destinația Belgia.

Aeronava Spartan care-l transportă pe medicul-erou de la Neamț a decolat în urmă cu aproximativ 40 de minute de pe pista baze aeriene 90 din București. Zborul ar trebui să dureze între două sau trei ore, iar medicul ar trebui să ajungă în jurul prânzului la Spitalul militar Regina Astrid din Bruxelles. Asta dacă condițiile meteo vor permite.

Alături de medicul rănit sunt și medici SMURD și medici militari, care îl vor asista pe perioada zborului. Medicii poartă echipamente de protecție, anunță digi24.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au precizat, într-o informare, că medicul de la Spitalul Județean Piatra Neamț rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară în cursul zilei de ieri, în urma căruia a suferit arsuri grave, este transferat duminică, 15 noiembrie, la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

”Transferul pacientului se realizează cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București. Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineață, la ora 7.30. 

Pacientul va fi preluat de medicii militari belgieni, care vor stabili, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical”, se mai arată în informarea MApN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel