Al şaselea deces cauzat de ţigările electronice cu vapori. Iată ce trebuie să știți despre pericole

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

O a șasea persoană din Statele Unite a murit din cauza bolilor pulmonare cauzate vaping, au declarat marți oficialii din domeniul sănătății din Kansas. Femeia avea mai mult de 50 de ani și avea probleme de sănătate. Starea ei s-a înrăutăţit grav la puţin timp după ce a început să utilizeze țigări electronice cu vapori și simptomele au progresat rapid. Nu este clar ce tip de ţigări electronice cu vapori a folosit, a declarat Departamentul de Sănătate și Mediu din Kansas, notează CNN. 

Decesul marchează primul în statul Kansas, dar trezește și mai multă îngrijorare cu privire la siguranța și reglementarea țigărilor electronice, notează CNN.
Centrele de SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Administrația Alimentelor și Drogurilor și departamentele de sănătate de stat au investigat acest fenomen. Oficialii din domeniul sănătății spun că nu au găsit o cauză definitivă sau o legătură clară între cazuri.
Iată ce trebuie să știți despre bolile cauzate de ţigările electronice cu vapori din Statele Unite.

Câți oameni s-au îmbolnăvit și cine a murit?

Începând de vineri, au existat peste 450 de cazuri de boli pulmonare asociate cu utilizarea e-țigărilor raportate la CDC în 33 de state și Insulele Virgine americane. Numerele s-au schimbat frecvent.

Înainte de decesul din Kansas, au fost raportate cinci decese în California, Illinois, Indiana, Minnesota și Oregon.

Ce au găsit până acum investigațiile despre boala vaping?

Ancheta federală privind legătura dintre boala pulmonară severă este continuă și nu a identificat o cauză, dar toate cazurile raportate au indicat utilizarea produselor de țigară electronică cu vapori, iar unii pacienți au raportat utilizarea e-țigaretelor care conțin produse cannabinoide, cum ar fi THC.

Există, de asemenea, investigații separate în fiecare stat.
Oficialii din domeniul sănătății din New York au declarat săptămâna trecută că s-au găsit niveluri extrem de ridicate ale acetatului chimic de vitamina E în aproape toate produsele vaping care conțin canabis şi care au fost analizate ca parte a anchetei. Cel puțin un produs de tip vaping care conține acest produs chimic a fost utilizat de fiecare persoană care s-a îmbolnăvit.

Oficialii din domeniul sănătății spun că substanțele chimice din vitamina E sunt principalul suspect în cauzele acestor afecţiuni

Acetatul de vitamina E este acum „un obiectiv esențial" al anchetei statului asupra bolilor, a declarat Departamentul de Sănătate din New York. Unele dintre produsele despre care s-a descoperit că ar conține acetat de vitamina E sunt vaporii cu aromă de bomboane.
Guvernatorul New York, Andrew Cuomo, a ordonat luni departamentului de sănătate de stat să elibereze citații către trei companii care comercializează agenți de îngroșare companiilor care produc lichide pentru tigările electronice cu vapori- iar mai multe companii sunt așteptate să fie cercetate.
Wadsworth Center a obținut mostre de la aceste trei companii și a stabilit că„sunt ulei de acetat de vitamina E aproape pur", potrivit biroului guvernatorului

Ce spun medicii?

CDC spune că tigările electronice cu vapori nu ar trebui să fie utilizate de tineri, adulți tineri, femei însărcinate sau adulți care nu utilizează în prezent produse din tutun.
În timp ce o investigație privind focarul de boli pulmonare este în desfășurare, oamenii ar trebui să ia în considerare să nu folosească țigări electronice cu vapori.
„Este timpul să încetați vapingul", a spus dr. Lee Norman, secretarul Departamentului de Sănătate și Mediu din Kansas și ofițerul de sănătate din stat, în declarația care anunță a șasea moarte a țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel