ALARMANT! Câte opt pacienți COVID-19, într-o ambulanță. Alis Grasu: Numărul solicitărilor au crescut exploziv

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ambulanță
Ambulanță

Nu doar spitalele sunt sufocate de pacienții COVID-19 din ce în ce mai mulți, ci și ambulanțele. Pacienți infectați cu noul coronavirus sunt transportați câte opt într-o ambulanță, a arătat Managerul Serviciului de Ambulanță București - Ilfov, Alis Grasu.

Managerul Serviciului de Ambulanță București - Ilfov, Alis Grasu, a vorbit marți seară la Antena 3 despre situația actuală. „Sunt situații în care în mașinile pentru transportul mai multor pacienți sunt transportate mai multe persoane la același spital pentru a fi evaluate. Când vorbim de persoane care sunt transportate mai multe într-o ambulanță sau într-un microbuz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ne referim la acele persoane asimptomatice, diagnosticate cu COVID-19, deci cu testele pozitive sau cu semne minore”, a spus Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov.

Ea a explicat că s-a ajuns în această situație pentru că numărul acestor pacienți din zona București-Ilfov este foarte mare în ultima perioadă.

„În aproximativ 25 de zile au fost transportate în jur de 5.490 de persoane. Aici vorbim de tur-retur, adică ele sunt duse la spital pentru evaluare, lăsate acolo câteva ore, li se fac analize radiografii sau computer tomograf - pulmonar, și apoi sunt returnate la domiciliu în condiții de siguranță. Drumul până la spital în ambulanță sau în acele microbuze aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență este scurt ca durată, pacienții poartă toți mască, nu stau cu fața unii la alții”,  arătat managerul, la Antena3

Alis Grasu a explicat că și angajați ai serviciului de Ambulanță București –Ilfov au fost infectați cu COVID-19. 

„La acest moment avem 27 de persoane infectate și 12 persoane în izolare. Este normal să se întâmple acest lucru. Angajații serviciului de ambulanță trăiesc și ei în aceeași comunitate. (...)  Este o situație destul de greu de manageriat, vorbim de o creștere mare a numărului de solicitări. (...) În ultimele opt zile, aceste solicitări au crescut exploziv. Dacă pe 6 septembrie se înregistrau în 24 de ore un număr de 1373 de cazuri și acestea depășind media obișnuită a unei zile la Serviciul de Ambulanță, pe data de 6 octombrie numărul a fost de 1.880 de solicitări, iar astăzi, în ultimele 24 de ore,  vorbim de 1954 de solicitări. Sunt foarte multe solicitări ale persoanelor care prezintă semne și simptome care sugerează COVID-19 și care doresc consult și evaluare la domiciliu, testare. Numărul acestor persoane este mare și foarte mare”, a mai spus Alis Grasu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel