Alegeri parlamentare 2020. Sociolog: și pandemia a influențat această situație

Adisa Codruț / 06 dec 2020 / 19:51
Vot la alegeri, în pandemie. Foto: DC News
Vot la alegeri, în pandemie. Foto: DC News

Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, institutul de sondare al DC Media Group, spune că pandemia a influențat soarta alegerilor parlamentare.

Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group, a declarat, pentru DC News, că ”pe segmentul de vârstă 45-64 de ani, care rămâne cel mai bine reprezentat, este bătălia cea mai mare între partidele politice”, iar ”cei peste 65 de ani s-au prezentat în măsură mai mică de această dată faţă de alte alegeri, iar asta se reflectă inclusiv în numărul mai mare de votanţi din mediul urban faţă de cei din rural".

”Și pandemia a influenţat această situaţie, însă cred că trebuie să fim foarte atenţi să nu transformăm pandemia de coronavirus într-un ţap ispăşitor pentru această prezenţă istoric de mică la o rundă de alegeri parlamentare. E o neputinţă a clasei politice, a partidelor, o consecinţă a scăderii încrederii în instituţii şi a scăderii interesului faţă de politică în general”, consideră Mădălina Hideg.

Mai multe puteți citi pe DC News.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy