Alexandru Rafila: „nevaccinarea copilului tău este responsabilă de îmbolnăvirea altor copii”

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Vaccin  FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Prof. dr. Alexandru Rafila, invitat la evenimentul „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile”, a vorbit despre factorii decizionali și de răspundere în ce privește vaccinarea.

Prof dr. Alexandru Rafila a vorbit în cadrul evenimentului „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile”, organizat de grupul de presă DC Media Group, despre repsonsabilitatea vaccinării, despre factorii de decizie și toți cei implicați în răspunderea nevaccinării unor copii.  „Un element care este foarte important cred că e legat de responsabiltate. Responsabiltiatea trebuie să existe din parte tuturor. Fie că sunt medici de familie, fie că sunt medici pediatri, epidemiologi sau cei care lucrează în Minsterul Sănătății, inclusiv ministrul Sănătății, pentru asigurarea la timp a tuturor vaccinurilor din programul național de vaccinare și, bineînțeles, organizarea lui într-o manieră care să îl facă ușor accesibil și cred că mai este un element legat de responsabilitatea părinților. Un părinte trebuie să aibă responsabilitate. Dacă iei decizia să nu-ți vacinezi copilul și copilul tău se îmbolnăvește sau îmbolnăvește alți copii, le pune viața în pericol, această responsabilitate trebuie asumată de toată lumea, pentru că nu se poate să refuzi să-ți vaccinezi copilul care trăiește într-o comunitate școlară de exemplu, iar nevaccinarea copilului tău este responsabilă de îmbolnăvirea altor copii”, a spus el.

„Toată lumea întreabă de ce să-mi vaccinez copilul când toți ceilalți sunt vacicnați. Este adevărat că majoritatea sunt vaccinați, dar vaccinul nu este unul perfect, nu este vaccin care să producă imuitate 100% și în ciuda administrării lui, va rămne un mic procent de copii care nu sunt imuni în fața bolii”, a mai explicat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel