Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Bacteriile "prietenoase" din sistemul digestiv sunt importante pentru o sănătate bună. Acestea ajută organismul să extragă substanțele nutritive din alimente și să stimuleze sistemul imunitar în lupta împotriva inflamației și a numeroaselor boli asociate cu aceasta.
Microbii din intestin fac mult mai mult bine cu o dietă pe bază de plante, potrivit unui studiu realizat la Școala de Medicină a Universității Washington din Seattle. Asta pentru că alimentele pe bază de plante "hrănesc" bacteriile bune din sistemul digestiv.
Cercetătorii au descoperit că o dietă de aproximativ 1.800 de calorii pe zi este cea mai bună, mai degrabă decât cea tipic americană, care se apropie de 3.000 de calorii și este legată de excesul de greutate și boli cronice. În loc să hrănească inflamația nesănătoasă, alimentele pe bază de plante ajută la reducerea acesteia.
Consumarea mai multor alimente pe bază de plante în alimentația zilnică este o soluție de sănătate excelentă și nu înseamnă că brusc trebuie să deveniți vegan.
Începeți cu alimente care par a fi deosebit de bune pentru intestin, bogate în substanțe nutritive și diferitele tipuri de fibre care creează bacterii sănătoase atunci când ajung la colon și / sau împing afară pe cele nedorite.
Băuturile care înmulțesc bacteriile bune includ banane și afine, anghinare, sparanghel, praz, ceapă, legume crucifere cum ar fi broccoli, kale, varză și conopidă, mămăligă, toate tipurile de fasole și alimente fermentate bogate în probiotice, cum ar fi muraturi, varza, kimchi, miso și kefir, iaurt.
De asemenea, e bine să știți ce să evitați pentru o mai bună sănătate a intestinului. Alimentele grase provenite de la animale și cele prăjite, cu conținut ridicat de grăsimi, se află pe listă. În plus, să fii judicos în privința administrării de antibiotice, care pot distruge bacteriile bune în sistemul digestiv, odată cu bacteriile rele.
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.