Digestie, probleme: ce să nu mâncați când vă doare stomacul
Lactatele, prăjelile și sucurile acidulate îndulcite sunt de evitate când vă supără stomacul, recomandă specialiștii.
Digestie, probleme. Încercați cartofii copți și poate un piept de pui fără oase fără piele. Odată ce vă simțiți mai bine și nu mai aveți diaree în 24 până la 48 de ore, puteți încerca să mâncați câteva fructe și legume, recomandă medicii, potrivit platformei webmd.com.
Digestie, probleme. Ce ar fi bine să evitați:
1. Lactate - laptele, brânza și înghețata nu sunt prietene cu un stomac deranjat. Sunt grele pentru corpul vostru de digerat, parțial pentru că sunt bogate în grăsimi. Câte un iaurt fără grăsime poate fi uneori bun, dar începeți puțin și vedeți cum merge.
2. Prăjeli - au o mulțime de uleiuri și grăsimi, deci sunt mai greu de digerat. Mâncărurile prăjite nu sunt bune pentru voi chiar și atunci când sunteți sănătoși, dar pot face mult rău pentru un stomac deja deranjat.
3. Sucuri acidulate îndulcite - bulele pot fi o problemă deoarece gazul ajunge în sistemul vostru digestiv. Și dacă adăugați și zahăr, înrăutățește diareea.
4. Mâncăruri picante - sistemul vostru digestiv poate fi nevoit să muncească mai mult pentru a le digera, ceea ce poate face agrava problemele digestive. Mai bine mâncați alimente ușoare.
5. Fructe și legume crude - sunt minunate când sunteți sănătoși, dar când aveți un stomac deranjat, fibrele din ele pot înrăutăți lucrurile.
O dietă echilibrată, cu multe fructe și legume, vă poate ajuta să vă mențineți sistemul digestiv sănătos și sistemul imunitar puternic. Fiți atenți la ce vă declanșează problemele digestive: orice de la alimente care au acid cum ar fi roșii, băuturi alcoolice, dar și alți factori ca stresul de la slujbă.
Digestie, probleme. Ce să mâncați:
1. Banane - sunt ușor de digerat și au multă potasiu - un mineral important pe care îl puteți pierde dacă aveți diaree sau vărsați.
2. Orez - asigurați-vă că este orez alb simplu; orezul sălbatic, maro sau negru - în general sănătos - sunt mai greu de digerat, mai ales pe un stomac deranjat. Aparatele cu conținut scăzut de fibre, cum ar fi orezul alb, vă pot ajuta să vă întăriți scaunul și să opriți diareea care poate apărea împreună cu probleme de stomac.
3. Sos de mere - este ușor de digerat și are o mulțime de nutrienți, inclusiv pectină - un fel de fibră care se dizolvă în apă. Vă ajută să scăpați de diaree.
4. Pâine prăjită - pâinea simplă, albă este mai bună decât boabele integrale bogate în fibre atunci când aveți un stomac deranjat. Cerealele integrale au un fel de fibră care este bună atunci când nu sunteți bolnav, dar nu când aveți diaree sau greață.
-
Alimentele care afectează creierul și cresc tensiunea arterială25.10.2025, 18:23
-
-
De ce mă doare capul în fiecare dimineață?25.10.2025, 12:41
-
-
Legătura dintre sănătatea intestinală și anxietatea generalizată. Noi metode de combatere a anxietății prin îmbunătățirea sănătății intestinale
Ce alimente trebuie să eviți dacă ai reflux gastroesofagian
Lista alimentelor pe care ar trebui să le eviți dacă ai reflux gastroesofagian.
Povestea femeii care a fost diagnosticată cu cancer în stadiul 4. Semnele ignorate care au dus la răspândirea cancerului
Cancerul hepatic, mortalitate ridicată. Stilul de viață, factor decisiv
Acest tip de cancer, extrem de comun, ucide într-un ritm alert. Medicii avertizează că numărul deceselor s-a dublat în ultimii 20 de ani.
5 alimente care te balonează cel mai tare
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Mișcarea, esențială pentru prevenirea cancerului colorectal. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Efect benefic
Așa poți să previi unul din cele mai mortale tipuri de cancer.
Ulcerul gastric: primele simptome și pericolele pe care nu trebuie să le ignori
Ulcerul gastric este o afecțiune comună care afectează mucoasa stomacului, dar cu un tratament adecvat poate fi prevenit și vindecat eficient.
Balonarea, semn al bolii celiace. Când să mergi la medic
Bolile inflamatorii intestinale, afecțiuni sistemice cu impact digestiv, hepatic și cutanat. Dr. Răzvan Iacob: Inflamația digestivă să fie stăpânită
Prioritate la toaletă oriunde în țară. Cine are acest drept.
Diabetul, hipertensiunea și obezitatea, impact asupra riscului de boli hepatice cauzate de alcool
De ce unii consumatori de alcool suferă leziuni hepatice grave, iar alții nu? Ce se petrece, de fapt în ficat.
Virusul Epstein-Barr (EBV) provoacă boala Crohn. Persoanele infectate au de 3 ori mai multe șanse să facă această boală a intestinului
Fierul din carnea roșie, factor declanșator al cancerului colorectal
Acest aliment considerat sănătos duce, de fapt, la declanșarea cancerului.
Alimente și băuturi care pot crește riscul de cancer pancreatic și colorectal. Specialiștii, avertisment
Alimentele care cresc riscul de a face cel mai mortal tip de cancer. Le consumi aproape zilnic.
7 semne subtile că ficatul tău este suprasolicitat. Ce poți face ACUM
Chisturile pancreatice, preocupare în gastroenterologie. Prof. dr. Cristian Gheorghe: Se malignizează. Nu toate trebuie operate
Aceste chisturi se pot transforma în cancer. Sunt o amenințare reală.
5 alimente care îți distrug flora intestinală. Le mănânci zilnic! Iată cu ce le poți înlocui
Superalimente pentru detoxifierea ficatului. Cum previi boala ficatului gras non-alcoolic
Acestea sunt cele mai bune alimente care îți curăță ficatul. Previn și boala ficatului gras non-alcoolic.
Durerea de ficat: Cauze, simptome și când să ceri ajutor medical
Alcoolul oprește regenerarea ficatului, chiar și după renunțare. Risc major de insuficiență hepatică
Colibactina, toxina bacteriană care lasă amprente genetice și declanșează cancerul colorectal la tineri
Bomba din organism care declanșează cancerul. Duce la o explozie de boli oncologice.
