Digestie, probleme: ce să nu mâncați când vă doare stomacul

Florina Pop |
Data publicării:
Bananele sunt recomandate de medici și când aveți un stomac deranjat   FOTO: pexels.com
Bananele sunt recomandate de medici și când aveți un stomac deranjat FOTO: pexels.com

Lactatele, prăjelile și sucurile acidulate îndulcite sunt de evitate când vă supără stomacul, recomandă specialiștii.

Digestie, probleme. Încercați cartofii copți și poate un piept de pui fără oase fără piele. Odată ce vă simțiți mai bine și nu mai aveți diaree în 24 până la 48 de ore, puteți încerca să mâncați câteva fructe și legume, recomandă medicii, potrivit platformei webmd.com.

Digestie, probleme. Ce ar fi bine să evitați:

1. Lactate - laptele, brânza și înghețata nu sunt prietene cu un stomac deranjat. Sunt grele pentru corpul vostru de digerat, parțial pentru că sunt bogate în grăsimi. Câte un iaurt fără grăsime poate fi uneori bun, dar începeți puțin și vedeți cum merge.

2. Prăjeli - au o mulțime de uleiuri și grăsimi, deci sunt mai greu de digerat. Mâncărurile prăjite nu sunt bune pentru voi chiar și atunci când sunteți sănătoși, dar pot face mult rău pentru un stomac deja deranjat.

3. Sucuri acidulate îndulcite - bulele pot fi o problemă deoarece gazul ajunge în sistemul vostru digestiv. Și dacă adăugați și zahăr, înrăutățește diareea.

4. Mâncăruri picante - sistemul vostru digestiv poate fi nevoit să muncească mai mult pentru a le digera, ceea ce poate face agrava problemele digestive. Mai bine mâncați alimente ușoare.

5. Fructe și legume crude - sunt minunate când sunteți sănătoși, dar când aveți un stomac deranjat, fibrele din ele pot înrăutăți lucrurile.

O dietă echilibrată, cu multe fructe și legume, vă poate ajuta să vă mențineți sistemul digestiv sănătos și sistemul imunitar puternic. Fiți atenți la ce vă declanșează problemele digestive: orice de la alimente care au acid cum ar fi roșii, băuturi alcoolice, dar și alți factori ca stresul de la slujbă.

Digestie, probleme. Ce să mâncați:

1. Banane - sunt ușor de digerat și au multă potasiu - un mineral important pe care îl puteți pierde dacă aveți diaree sau vărsați.

2. Orez - asigurați-vă că este orez alb simplu; orezul sălbatic, maro sau negru - în general sănătos - sunt mai greu de digerat, mai ales pe un stomac deranjat. Aparatele cu conținut scăzut de fibre, cum ar fi orezul alb, vă pot ajuta să vă întăriți scaunul și să opriți diareea care poate apărea împreună cu probleme de stomac.

3. Sos de mere - este ușor de digerat și are o mulțime de nutrienți, inclusiv pectină - un fel de fibră care se dizolvă în apă. Vă ajută să scăpați de diaree.

4. Pâine prăjită - pâinea simplă, albă este mai bună decât boabele integrale bogate în fibre atunci când aveți un stomac deranjat. Cerealele integrale au un fel de fibră care este bună atunci când nu sunteți bolnav, dar nu când aveți diaree sau greață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel