Digestie: alimente care o îmbunătățesc

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Digestie bună: ceaiul de mușețel o ajută  FOTO: pexels.com
Digestie bună: ceaiul de mușețel o ajută FOTO: pexels.com

Pentru o bună digestie se recomandă să aveți grijă ce alimente mâncați, să citiți etichetele și să cunoașteți la ce plante sunteți alergic.

Platforma webmd.com a realizat o listă cu acele alimente care ajută digestia:

1. Probioticele - bacteriile prietenoase conțin organisme vii, în principal bacterii și un tip de drojdie. Suplimentele cu probiotioce sunt folosite pentru tratarea anumitor probleme de inflamație gastrointestinală și pentru sănătatea digestivă. Unele tipuri de probiotice pot asigura ameliorarea diareei și a simptomelor sindromului intestinului iritabil (IBS). Luați în considerare adăugarea lor la lapte sau iaurt.

2. Ulei de mentă - pentru a ușura IBS, mai multe studii sugerează că uleiul de mentă poate reduce durerea și balonarea care vine cu sindromul intestinului iritabil. Capsulele nu se dizolvă în stomac, ci trec prin intestinele mic și gros, unde se eliberează uleiul; se pare că în doze mici, uleiul de mentă ar fi sigur.

3. Mușetel: este utilizat pe scară largă pentru mai multe boli. Naturaliștii au încercat mușețelul într-un efortul de a trata problemele digestive ca: un stomac deranjat, colică și greață, anxietate, insomnie; însă, dacă aveți alergie la plante, discutați cu medicul.

4. Ghimbir: medicina asiatică utilizează ghimbir pentru a trata stomacul; în Occident este folosit pentru a ușura greața și vărsăturile în timpul sarcinii. Ghimbirul se găsește și sub formă de pulbere, în capsule sau tablete sau sub formă de rădăcină proaspăt tăiată. În general, este considerat sigur în cazul administrării în doze mici - de la 1 la 2 grame pe zi.

5. L-Glutamina: glutamina, un aminoacid, se găsește în mod natural în corpul tău; susține intestinele și alte organe. Unii experți consideră că suplimentul L-glutamină poate ajuta la ameliorarea diareei induse de intervenții chirurgicale, infecții sau stres, poate ajuta unii oameni să absoarbă mai bine substanțele nutritive - acestea includ persoanele cu prea multe bacterii neprietenoase în tractul digestiv, persoanele care iau medicamente împotriva cancerului; însă mai e nevoie de cercetare pe tema asta.

6. Psillium: este folosit ca ingredient în laxativele în vrac; datorită conținutului ridicat de fibre, este capabil să absoarbă apă în intestine. Este important atunci când tratarea constipației să se bea multe fluide. Acest lucru vă ajută să evitați deshidratarea sau un caz mai rău de constipație. Persoanele alergice la polen ar putea avea o reacție alergică gravă atunci când iau psyllium, de aceea ar fi bine să vorbească cu medicul.

7. Anghinare: extractul de frunze de anghinare poate ameliora simptomele de indigestie. Când se utilizează zilnic, extractul pare să diminueze grețurile, vărsăturile, gazele și durerile abdominale. De asemenea, ar putea ajuta la tratamentul IBS și la reducerea crampelor și a durerilor abdominale; extractul nu are interacțiuni cunoscute cu medicamentele, dar poate provoca reacții alergice la persoanele alergice la poleni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel