Angela Merkel a făcut rapelul cu Moderna. Prima doză de vaccin anti-COVID administrată a fost de la AstraZeneca

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Cancelarul Angela Merkel a primit marți, 22 iunie, a doua doză din vaccinul COVID. Acesta a primit serul Moderna, deși prima doză administrată a fost AstraZeneca.

Cancelarul german Angela Merkel a primit la rapel serul Moderna împotriva COVID-19, după ce prima doză i-a fost făcută cu AstraZeneca, a anunţat marţi cancelaria de la Berlin. ”Da, confirmăm' că şefei guvernului german i-a fost recent administrată a doua doză de vaccin bazat pe ARN mesager al companiei americane Moderna, a indicat un purtător de cuvânt al cancelarului german.

Merkel, în vârstă de 66 de ani, a primit la 16 aprilie o primă doză de vaccin AstraZeneca, a cărui utilizare a fost suspendată o perioadă în Germania după mai multe cazuri de tromboză înregistrate în Europa. Purtătorul de cuvânt al cancelarului german a postat ulterior pe Twitter o fotografie cu certificatul de vaccinare al Angelei Merkel care probează vaccinarea completă a acesteia împotriva COVID-19.

Serul Moderna, administrat mai multor înalţi oficiali germani, între care preşedintele Republicii, Frank-Walter Steinmeier, este rezervat în Germania persoanelor peste 60 de ani. Mai multe ţări, inclusiv Germania, au ales pentru a doua doză de vaccin serul cu ARN mesager de la Pfizer-BioNTech sau cel de la Moderna, rezultând o 'schemă vaccinală mixtă' după o primă injectare cu AstraZeneca.

Peste jumătate (51,2%) din populaţia Germaniei, adică 42,5 milioane de persoane, a primit cel puţin o primă doză de vaccin, iar 26,3 milioane (31,6%) au fost vaccinaţi complet, potrivit cifrelor publicate marţi de Institutul Robert Koch, principala autoritate sanitară germană, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel