Austria a retras certificatul verde celor vaccinați cu o doză de vaccin COVID de la Johnson&Johnson. Trebuie o a doua doză, Pfizer sau Moderna

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson
Vaccin COVID-19 de la Johnson and Johnson. Foto: Johnson and Johnson

În Austria, orice persoană vaccinată cu o singură doză de vaccin Johnson și Johnson nu mai este considerată, de astăzi, a fi complet vaccinată, și nu mai are certificatul verde valabil decât d acă și-a făcut și o a doua doză de vaccin COVID, de preferat cu Pfizer sau Moderna.

Începând de astăzi, austriecii care s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu o singură doză Johnsons&Johnson vor mai beneficia de certificatele verzi doar dacă își fac o a doua doză.

Aproximativ 260.000 de persoane din Austria s-au vaccinat cu vaccinul J&J de la începutul campaniei de vaccinare, iar dintre aceștia, aproximativ 75.000 nu au făcut doza booster. Din noiembri anul trecut, Austria recomanda ca cei care au făcut vaccinuri Johnson&Johnson și AstraZeneca să facă o doză booster cu Pfizer sau Moderna. 

Guvernul austriac a anunțat astăzi că a primit date suplimentare care sugerează că o singură doză de vaccin COVID de la John&Johnson are o eficacitate mai redusă în combaterea SARS-CoV-2, în comparație cu vaccinurile ARN mesager, de tipul celor produse de Pfizer și Moderna.

Persoanele imunizate cu serul Johnson & Johnson au fost notificate încă din noiembrie că certificatul lor verde va expira începând din 3 ianuarie, iar pentru a-l putea folosi în continuare trebuie să se vaccineze cu o a doua doză. Așa cum arătam, autoritățile din sănătate recomandau efectuarea celei de-a doua doze cu un vaccin ARN mesager, Pfizer sau Moderna.

Persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson sunt sfătuite să își efectueze rapelul (booster) după 28 de zile de la doza unică.

„Cerința unei a doua doze de vaccin cu Janssen (n.r. companie farmaceutică deținută de Johnson&Johnson) pentru a primi un certificat de vaccinare valabil se bazează pe cele mai recente date științifice care sunt disponibile în Austria”, a transmis un reprezentant al Guvernului, citat de thelocal.at.

Un studiu în care au fost implicați angajați din domeniul sănătății, în Africa de Sud, a arătat că două doze de vaccin Johnson & Johnson oferă o protecție de 85% împotriva spitalizării cauzate de varianta Omicron, notează abc News.

„Deoarece varianta Omicron a suferit mutații față de tulpina originală de SARS-CoV-2, este nevoie să înțelegem cât de eficiente rămân vaccinurile COVID-19 autorizate în prezent pentru a proteja împotriva bolilor severe”, a declarat dr. Dan Barouch, director al Centrului pentru Cercetare în Virologie și Vaccinuri de la BIDMC, într-un comunicat citat de abc News. „Analiza noastră arată că o injecție de rapel a vaccinului Johnson & Johnson COVID-19 a generat o creștere puternică atât a anticorpilor neutralizanți, cât și a celulelor T la Omicron”, a mai arătat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel