Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, oficiu pentru spitale la Craiova

Dana Lascu |
Data publicării:
Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a deschis un oficiu la Craiova
Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a deschis un oficiu la Craiova

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a descis, de astăzi, un oficiu la Craiova. Lui îi vor fi arundate cinci județe, iar spitalele din această regiune vor fi îndrumate de angajații acestuia în implementarea managementului calității și reînnoirea acreditărilor.

Oficiul Teritorial Sud Vest al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), cu sediul în municipiul Craiova, și-a început, de astăzi, activitatea. Județele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea sunt arondate acestui oficiu, care are că scop îndrumarea unitătilor sanitare în procesul de implementare al managementului calității serviciilor medicale și siguranței pacientului. Totodată, reprezentanții ANMCS în teritoriu vor monitoriza menținerea condițiilor de acreditare.

Ce va face noul oficiu

„Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate este medicul sistemului sanitar. Consultă unitățile sanitare, adică le evaluează, stabilește diagnosticul – acreditează și face recomandări terapeutice centrate pe pacient, pentru fiecare unitate sanitară. Mai mult de atât, monitorizează evoluția și intervine cu corecții pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale și a siguranței pacientului", a declarat președintele ANMCS, dr. Vasile Cepoi, la deschiderea oficiului din Craiova.

La festivitate au participat prefectul județului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, președintele Consiliul Județean Dolj, Ion Prioteasa, dar și reprezentanți ai autorităților locale, Direcțiilor de Sănătate Publică, ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate și cei din Colegiul Medicilor. În sală, au fost prezenți și voluntarii care s-au înscris în programul de voluntariat al ANMCS.

„În aria de competență a Oficiului din Oltenia sunt 72 de unități sanitare, dintre care 36 publice și 36 private. În acest moment, 20 de spitale din această regiune au fost evaluate și încadrate în categorii de acreditare, în ciclul al II lea de acreditare" a arătat Elena Dumitrașcu, director general ANMCS.

8 oficii teritoriale va avea ANMCS

Practic, în cele cinci județe, doar în trei sunt spitale încadrate în categorii de acreditare, după cum urmează: Județul Dolj – 16 spitale, Județul Gorj – 1 spital și Județul Vâlcea – 3 spitale.

În întreaga țară, prin Hotărârea Guvernului nr. 728/2018 au fost înființate 8 oficii teritoriale, structuri cu personalitate juridică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel