Avocado: ce minuni poate face pentru pielea ta

Angela Sabău |
Data publicării:
Avocado. Foto: Pixabay
Avocado. Foto: Pixabay

Iată ce minuni poate face un avocado pentru tenul tău. Și e atât de simplu de folosit!

Când vine vorba de avocado, există ceva anume despre acest super-aliment. Este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le putem consuma. Este bun pentru inimă și, mai important, te ajută să slăbești. Conține o cantitate mare de grăsimi bune care face minuni pentru pielea noastră. Da, avocado care este folosit pentru a pierde în greutate este bun și pentru a obține o piele fără cusur.

În această epocă, în care este aproape imposibil să evitpm poluarea, iar alegerile proaste ale stilului de viață au devenit obișnuite, îngrijirea pielii noastre a devenit secundară. Prin urmare, dacă intenționați să vă începeți rutina de îngrijire a pielii fără a utiliza produse de lux, atunci includeți avocado în dieta dvs.

Iată ce efecte are asupra pielii:

Ajută la obținerea pielii strălucitoare:

Avocado are o multitudine de antioxidanți și vitamine esențiale care fac minuni pentru piele. Acestea îți hrănesc și hidratează pielea din interior, ceea ce are ca rezultat o strălucire naturală.

Ajută la reducerea și prevenirea ridurilor:

Avocado este bogat în vitamina C și vitamina E, ambele aceste vitamine sunt vitale pentru o piele sănătoasă. Ele previn activitatea radicalilor liberi, care fac pielea să îmbătrânească mai devreme. De asemenea, conțin antioxidanți precum luteina și zeaxantina care luptă împotriva formării radicalilor liberi și mențin pielea tânără.

Ajută împotriva acneei:

Avocado conține acid lauric, care este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antimicrobiene și este util pentru gestionarea acneei.

Bun pentru exfoliere:

Avocado acționează ca un exfoliant natural. Antioxidanții și mineralele prezente în ele sunt cunoscute că îndepărtează celulele moarte ale pielii, desfunda porii și exfoliază pielea din interior.

Hrănește pielea:

Antioxidanții precum B-carotenul, lecitina și acidul linoleic din avocado ajută la hidratarea pielii, în timp ce vitamina E ar putea ajuta și cu buzele crăpate.

Ajută la pielea moale:

Includerea avocado în dietă sau aplicarea lui ca mască de față ajută pielea să obțină niște acizi grași, care ajută la menținerea pielii catifelate.

Îl poți adăuga în dieta zilnică incluzându-l în salată sau smoothie-uri, sau puteți face măști de față cu avocado și le aplicați de două ori pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel