Avocatul Poporului, către ministrul Sănătății: REDESCHIDEȚI SPITALELE! Încălcați dreptul la sănătate!

Adisa Codruț |
Data publicării:
Renate Weber, Avocatul Poporului. Foto: Facebook
Renate Weber, Avocatul Poporului. Foto: Facebook

Avocatul Poporului, Renate Weber susține că a cerut în repetate rânduri, încă din aprilie, Ministerului Sănătății să redeschidă spitalele, dar că de la ministrul Nelu Tătaru a primit doar răspunsuri vagi.

„Noi am cerut redeschiderea spitalelor în general pentru că din toate datele care ne reveneau din teritoriu, situația era dramatică peste tot. Pe 10 aprilie, i-am trimis prima solicitare domnului ministru (Nelu Tătaru), pornind de la ordinele acelea care au fost date și care vorbeau doar despre urgențe și l-am rugat să revină asupra ordinului respectiv, să permită managerilor, șefilor de secții și celor care efectuează gărzi în spitale să nu refuze a oferi tratament pacienților care vin pe motiv că nu există confirmarea sau infirmarea că sunt pozitiv sau negativi și să se asigure că toate unitățile au dotarea necesară pentru protecția personalului medical”, a arătat Avocatul Poporului, Renate Weber, la Antena 3

Ea spune că a revenit cu mai multe adrese, dar că nu i s-a răspuns. Atunci „am revenit la finalul lunii mai, cu o altă adresă, iar pe 5 iunie, văzând că n-am primit nimic, am emis o recomandare, pentru că acesta este maximul pe care instituția noastră poate să îl facă și l-am rugat pe ministrul Sănătății să ia măsuri pentru a împiedica pe viitor situațiile în care oamenii nu au primit asistență medicală, unii și-au pierdut și viața, și să emită în regim de urgență o circulare către toate spitalele suport COVID, ca să reia internările și activitatea din ambulatoriu”. 

Ea atrage atenția că limitarea accesului pacienților la spitale e o încălcarea grosolană a dreptului la sănătate, care e garantat prin Constituție. 

„Am primit un răspuns foarte vag din partea unui secretar de stat, nu a ministrului Tătaru. În continuare, oamenii nu au fost primiți în spitale. (…) Vorbim de un drept fundamental, dreptul la sănătate și dreptul de a primi servicii medicale din serviciul public, așa spune Constituția României”, a arătat Renate Weber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel