Bistriţa-Năsăud: Primele zile ale noului an au adus şi primul caz de gripă; a fost nevoie de spitalizare

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat de 39 de ani din municipiul Bistriţa a fost primul pacient diagnosticat cu gripă în judeţul Bistriţa-Năsăud în acest sezon rece, acesta fiind şi internat în spital pentru câteva zile, potrivit datelor comunicate joi Agerpres de către şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Anca Andriţoiu.

 

Bărbatul s-a prezentat la medicul de familie în primele zile ale acestui an, cu simptome de gripă, şi a rămas internat în spital timp de două zile, nefiind vorba de o formă gravă a bolii, notează Agerpres. 

Potrivit raportului publicat de DSP Bistriţa-Năsăud pe site-ul propriu, în prima săptămână din noul an au mai ajuns la medic 100 de persone cu pneumonie, dintre care 54 au fost internate, 24 fiind copii, iar alţi 22 fiind persoane în vârstă, de peste 65 ani.

De asemenea, au mai fost diagnosticate 705 infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care în nouă cazuri s-a impus spitalizarea. Printre cei spitalizaţi se numără şase copii.

Nu au fost înregistrate decese ca urmare a afecţiunilor de sezon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel