
Chirurgul Dragoș Romanescu a explicat, la DC Medical, ce cantitate de alcool poate fi consumată în siguranță și, mai ales, cum să bei astfel încât ficatul să aibă timp să se regenereze și să nu se...
Dr. Dragoș Romanescu, medic primar Chirurgie Generală, de la Centrul de Excelență în Boli Hepatice Sanador, a explicat, EXCLUSIV la DC Medical, că atunci când vorbim de alcool cantitatea și modul în care bei face diferența.
„Exact cum spuneam, printr-un stil de viață defectuos, cu o dietă bogată în carbohidrați și în grăsimi, cu un exces de alcool – el fiind cel mai utilizat „drog” ca să spune așa, la nivel planetar, datorită legalității sale și a acceptării destul de facile a societății față d e consum. La o doză medie de 20 de grame de alcool pe zi nu apar afecțiuni la nivelul ficatului, este știut că la un consum zilnic de 50 de grame, peste 5 ani, riscul de apariție a cirozei este foarte mare. (....) Zece grame de alcool înseamnă 30 de ml de tărie sau 100 de vin sau 250 ml de bere. Dar recomandarea până la urmă este ca populația să nu consume atâta. Recomandarea generală ar fi ca două zile pe săptămână individul să nu consume absolut deloc alcool. Să lase o pauză. Pentru că persoanele care consumă zilnic alcool sunt mai susceptibile la a face ciroză față de cei care consumă intermitent, tocmai datorită capacității acesteia de refacere, de regenerare a ficatului”, a arătat dr Dragoș Romanescu.
Ce alte lucruri pe care le faci în fiecare zi îți pot îmbolnăvi ficatul, află în VIDEO:
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-