COVID-19. Painea neambalată, risc de contaminare

metoda_noua_depistare_gluten_secara_33272400 Pâine din secară FOTO: Pixabay

Studiile arată că pâinea neambalată ar putea fi contaminată cu noul coronavirus. 

Potrivit unui nou studiu, deși cercetătorii se așteptau ca virusul să fie distrus de procesele chimice din pâine, spre surprinderea lor, virusul a fost detectat pe suprafața produselor chiar și ore bune după contaminare, notează Antena 3. 

Mai mult, potrivit aceluiași studiu, un alt risc de contaminare o reprezintă ambalajul. Oamenii de știință atrag atenția că virusul ar putea rămâne și pe ambalaj.  


Obiceiurile nesănătoase ale românilor

Paul Anghel, directorul executiv al ANPC, vorbea, la începutul pandemiei, despre un obicei nesănătos pe care îl practică românii. 


"Painea neambalata ar trebui sa se vanda ambalata sau in mod asistat de un vanzator care sa aiba manusi si toate celelalte echipamente de protectie (si care sa ii puna omului paine intr-o punga - n.red.). Noi, romanii, avem si o meteahna de a pune mana pe paine, asa cu mana goala! Si dupa ne razgandim. Luam alta paine. Luam o chifla. Luam o bagheta. Si asa mai departe... Dupa parerea mea, fie se va vinde ambalat totul, fie - daca nu se poate vinde ambalat - sa se vanda asistat de o persoana. Asta, la sectorul de bake off (unde exista paine proaspata, care nu a fost ambalata deja de producator - n.red.) unde ar fi mai bine sa fie infoliat, in tipla sau in orice alta forma, in asa in fel incat mana mea, a consumatorului, sa nu ajunga in contact direct cu alimentul, fara manusa", a spunea Paul Anghel, directorul executiv al ANPC, la începutul pandemiei.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250