Bunicul Luizei Melencu, internat în Secţia de cardiologie a SCJU Craiova

Bunicul Luizei Melencu a fost internat în Secţia de cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova, după ce vineri seara s-a prezentat în UPU cu valori crescute ale tensiunii arteriale.

Mama Luizei, Monica Melencu, a putut însă pleca sâmbătă dimineaţa din UPU cu recomandări pentru consulturi la cardiologie şi consiliere psihologică în ambulatoriul de specialitate, notează Agerpres. 

"Bătrânul este internat în Secţia de cardiologie, este conştient, cooperant şi stabil, prin tratament i s-au redus valorile crescute ale tensiunii arteriale cu care s-a prezentat la spital, nu mai are durere în piept. Este posibil ca pacientul să rămână internat şi în acest weekend. Pacienta a fost eliberată din UPU în cursul dimineţii, în stare stabilă însoţită de un membru al familiei, cu recomandări de consulturi de cardiologie şi consiliere psihologică în ambulatoriu de specialitate. Pacienta a venit cu dureri precordiale, cu anxietate, cu dispnee, a fost menţinută şi monitorizată în UPU, a fost investigată clinic şi paraclinic cu evoluţie favorabilă", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al SCJU Craiova, dr. Cristiana Geormăneanu.

Mama şi bunicul Luizei Melencu au ajuns vineri la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, cei doi acuzând dureri în piept cu caracter anginos, iar bunicul fetei a inhalat vapori de benzină, având şi o criză hipertensivă.

Cei doi au fost transportaţi la SCJU Craiova cu o ambulanţă, acuzând stări de rău, după ce oamenii legii au venit la locuinţa lor pentru a pune în aplicare un mandat de aducere la DIICOT pe numele Monicăi Melencu pentru prelevarea de probe biologice.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat vineri seara că, pe baza concluziilor medicale preliminare, mandatul de aducere nu a putut fi pus în aplicare vineri.

Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, a declarat vineri că există un mandat de aducere pe numele mamei Luizei Melencu, emis de un judecător de la Tribunalul Bucureşti, iar anchetatorii nu s-au dus la locuinţa acesteia "într-un exerciţiu de forţă excesivă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel