Cancer, remedii care NU FUNCȚIONEAZĂ! Stai departe de ele

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Tratament pe bază de plante
Tratament pe bază de plante

Cercetările arată că până la 30% dintre persoanele care au cancer au încercat cel puțin unul dintre lăudatele remedii care nu au niciun beneficiu! Mai rău, unele sunt periculoase pentru sănătatea și viața ta.

În timp ce unele terapii alternative ar putea avea oareșce efecte benefice, cele mai multe nu funcționează deloc! Cercetările arată că până la 30% dintre persoanele cu cancer au încercat mult lăudatul „tratament", care în fapt nu le-a adus niciun beneficiu. Ele pot fi doar o pierdere de timp – extrem de prețios când vine vorba de cancer - și de bani. Mai rău, unele dintre aceste „remedii" sunt periculoase pentru sănătatea dumneavoastră și pot afecta cât de bine funcționează unele tratamente REALE pentru cancer. Experții de la WebMD au făcut o listă cu „remediile" periculoase.

Dieta alcalină

Acest lucru se bazează pe studii de laborator care arată că celulele canceroase nu pot supraviețui într-un mediu slab acid sau alcalin. Teoria este că dacă mănânci anumite alimente și eviți altele, va scădea nivelul acidului din organism și asta va opri creșterea și înmulțirea celulelor canceroase. Dar ceea ce mănânci nu afectează cât de acid este sângele tău. Corpul tău controlează balanța.

Uleiul de canabis

Fabricat din plante de marijuana, se mai numește și cânepă indiană sau ulei de marijuana. Unii cred că el poate să distrugă sau să micșoreze tumorile canceroase, dar nicio lucrare științifică nu susține acest lucru. În timp ce canabisul poate ușura efectele secundare ale unor tratamente pentru cancer, cum ar fi greața și pierderea poftei de mâncare, discutați cu medicul înainte de a-l încerca. Unii compuși din canabis pot afecta modul în care funcționează anumite medicamente împotriva cancerului. De asemenea, provoacă efecte secundare precum pierderea memoriei și a atenției.

Clorura de cesiu

Acesta este un tip de sare vândută ca un tratament alternativ pentru cancer. Teoria este că împiedică celulele canceroase să se răspândească. Cercetătorii nu au găsit nicio dovadă – ba din contra, un mic studiu a arătat că clorura de cesiu nu a ajutat persoanele cu cancer. Și efectele secundare pot include diaree, greață și bătăi neregulate ale inimii. În unele cazuri, poate duce la probleme serioase, care pot pune viața în pericol.

Remedii din plante

Nu s-a demonstrat că medicamentele pe bază de plante au tratat sau prevenit cancerul - dar pot împiedica chimioterapia și radioterapia. Cercetările sugerează că unele plante pot ajuta la ușurarea efectelor secundare, dar nimic mai mult. De exemplu, ghimbirul poate ameliora vărsăturile și greața.

Alifia neagră (Black salve)

Aceasta este o pastă, cremă sau unguent făcută cu clorură de zinc și varii ierburi, cum ar fi o plantă numită bloodroot. Unii spun că alifia atacă țesuturile canceroase în piele, dar nu este deloc adevărat. Alifia neagră s-a deonstrat că dăunează pielii pe care o atinge. Poate distruge stratul superior, dar lasă cancerul de dedesubt. Și poate provoca reacții adverse cum ar fi infecția și cicatrizarea.

Megadoza de vitamina C

Ideea că dozele foarte mari de vitamina C pot trata cancerul au apărut în anii 1970. S-a bazat pe cercetări care au sugerat că substanța nutritivă este toxică pentru celulele canceroase. Dar studiile arată că luarea unei megadoze de vitamina C pe cale orală nu face nimic pentru persoanele cu cancer. Și poate afecta modul în care funcționează anumite medicamente din chimioterapie. Cercetătorii examinează acum dacă injecțiile de vitamină C pot ajuta.

Amigdalina (B17 sau Laetril)

Acesta este un extract realizat din sâmbure de caise și alte plante. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de Laetril sau vitamina B-17. Dar corpul uman descompune amigdalina într-o substanță chimică toxică denumită cianură. Unii oameni spun că această otravă vizează și ucide celulele canceroase, dar studiile arată că nu luptă împotriva cancerului și poate duce la intoxicații cu cianură. Efectele secundare includ dureri de cap, amețeli și, posibil, hipotensiune arterială.

Uleiuri esentiale

Acestea sunt extracte obținute din plante, cum ar fi levănțica și arborele de ceai. De obicei, le pui pe piele sau inspirați mirosul lor. Fanii acestor uleiuri spun că au proprietăți care pot lupta împotriva cancerului, însă știința spune că nu e adevărat. Acestea pot ajuta la ușurarea unor efecte secundare ale tratamentelor pentru cancer, precum anxietate, greață și depresie.

Gândirea pozitivă

Cercetările arată că nu există nicio legătură între trăsăturile de personalitate și șansele de a supraviețui sau nu cancerului. Ceea ce poate face o atitudine pozitivă este îmbunătățirea calității vieții în timpul diagnosticării și a tratamentului. De asemenea, vă poate ajuta să trăiți mai bine și să gestionați boala.

Kinesiologie aplicată

Acest mit se bazează pe ideea că mușchii sunt legați de anumite organe, iar slăbiciunea musculară este un semn al unei probleme de sănătate în aceste zone. De asemenea, se numește testarea forței musculare, unii o folosesc pentru a diagnostica bolile, inclusiv cancer, și pentru a lua decizii de tratament. Dar nicio lucrare științifică nu o susține, iar cercetările arată că, de fapt, nu funcționează.

Clisme

Cu aceasta, un lichid, cum ar fi apa sau cafeaua, este introdus în colon. Se crede că vă „detoxifiază" colonul și intestinele. Fanii metodei cred că dacă „cureți" aceste organe de toxine, corpul este mai în măsură să lupte împotriva celulelor canceroase. Dar nu există nicio dovadă că clismele pot trata cancerul sau că pot îmbunătăți sănătatea. În schimb, dacă le faci de multe ori asta poate duce la infecții, deshidratare, sau leziuni în rect. De asemenea, poate afecta echilibrul electroliților din sânge.

Terapia Gerson

Un medic a creat acest program în anii 1940 ca un tratament pentru migrene. Acum, unii oameni îl folosesc pentru cancer. Aceasta implică un regim strict de băut 13 pahare de suc organic în fiecare zi și de mâncat mese vegetariene preparate fără sare, condimente sau uleiuri. De asemenea, presupune luarea unei serii de suplimente și clisme regulate. Nu numai că acest program nu este util pentru cancer, dar experții avertizează că poate fi foarte dăunător pentru că ați putea pierde substanțe nutritive importante.

Terapia cu ozon

Ozonul este o formă toxică de oxigen. Baza pentru terapia cu ozon este ideea că oxigenul suplimentar face dificilă dezvoltarea tumorilor. Dar ozonul nu are nicio utilizare medicală, inclusiv în tratarea cancerului. Și poate duce la efecte secundare grave, cum ar fi inflamația venelor, dureri în piept și probleme cardiace.

Vorbește cu doctorul tău

Dacă sunteți interesat să încercați un remediu netradițional, discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră. El vă poate ajuta să înțelegeți dacă v-ar putea ajuta așa ceva și asigurați-vă că nu va duce la efecte secundare periculoase. Un studiu a constatat că persoanele cu cancer care au utilizat remedii alternative au avut o probabilitate mai mare refuze tratamentul recomandat de medicul lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel