Care este cel mai stresant moment al zilei. A fost stabilită ora exactă, dar diferă în cazul femeilor și al bărbaților. Cum să treci peste acest moment

Monika Baciu |
Data publicării:
care este cel mai stresant moment al zilei - FOTO: Freepik@wayhomestudio
care este cel mai stresant moment al zilei - FOTO: Freepik@wayhomestudio

Care este cel mai stresant moment al zilei. Specialiștii au stabilit ora exactă, inclusiv minutul. 

Care este cel mai stresant moment al zilei. Urăști diminețile? Ei bine, nu ești singurul. Un studiu recent a constatat că cel mai stresant moment al zilei este dimineața.

Cercetătorii au determinat recent care este cel mai stresant moment al zilei, la minut și care sunt principalii factori de stres ai zilei. Aproape 2.000 de britanici au fost chestionați prin intermediul OnePoll pentru a determina cum și când adulții au resimțit cel mai mult stres.

Studiul recent comandat de Rescue Remedy a constatat că ora 7:23 este cel mai stresant moment al zilei, chiar dacă primul factor de stres nu apare, de obicei, decât la ora 8:18.

Potrivit unui nou sondaj efectuat pe 2.000 de adulți, cel mai stresant moment al zilei este ora 7.23. Înainte de a ne bea prima cafea, cei mai mulți dintre noi au deja un coșmar, cu o medie de trei drame pe zi. În cazul femeilor, stresul apare mai devreme decât în cazul bărbaților - faceți ce vreți - și atât bărbații, cât și femeile spun că, în mod normal, au avut un moment dramatic înainte de a ajunge la birou.

Cele mai frecvente tipuri de stres sunt: oboseala (46%), somnul întrerupt (36%) și o viitoare zi aglomerată la birou (33%), potrivit I News.

Vezi și: Cutremur în România. Arafat: Panica poate să fie UCIGĂTOARE. Nu se dau mesaje RO-ALERT în timpul cutremurului

Topul ”dramelor” de zi cu zi

- Blocajele din trafic

- Vărsarea a ceva pe haine (de exemplu, mâncare, băutură, machiaj, pastă de dinți etc.)

- Scăparea și spargerea accidentală a ceva (de exemplu, un pahar sau un bol)

- Trezirea târzie

- Murdărirea covorului

”Știm că un somn prost poate anula întreaga zi, iar zilele provocatoare pot duce adesea la nopți nedormite, așa că nu este de mirare că diminețile sunt cele în care se înregistrează primele drame”, a explicat Bustikova.

Vezi și: Cutremur în România. INFP: Este o surpriză că zona respectivă s-a activat. Al doilea cutremur poate să fie un ”frate” al celuilalt, nu este o replică a lui

Micile drame, parte din viață

În timp ce studiul a constatat că 35% dintre oameni au fost de acord că micile drame fac parte din viață, 24% dintre ei consideră că este dificil să se relaxeze atunci când se confruntă cu mici neplăceri.

De fapt, patru din 10 (41%) susțin că au fost ținuți treji noaptea sau că somnul le-a fost perturbat din cauza unor neplăceri cotidiene - femeile (50%) mai mult decât bărbații (32%).

În timpul orelor de veghe, micile drame îi fac pe oameni să se simtă frustrați (32%), anxioși (23%) și obosiți (21%). Dar s-a constatat că o plimbare, ascultarea de muzică și petrecerea unui timp singur îi ajută pe oameni să își îmbunătățească starea de spirit.

”Mai mult ca oricând, este important să înțelegem ce ne spun corpul și mintea noastră și, deși nu este întotdeauna ușor, este esențial să ne stabilim obiceiuri bune, cum ar fi să mâncăm bine, să ne stabilim o rutină - oarecum - relaxantă înainte de culcare și să ne facem timp să avem grijă de noi înșine.

Să facem pași mici pentru a ne dezvolta rezistența emoțională, chiar și în acele zile dificile, poate face o diferență uriașă pentru a ne ajuta să ne trăim viața din plin”, a spus Bustikova.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă bei lapte vechi. Boala gravă pe care o poți face. Cum îți dai seama că nu este bun de consumat

Care este stresul major

Alte stresuri mari sunt de natură financiară - un prieten care vă datorează bani și nu vi-i returnează, primiți o amendă de parcare, vă uitați portofelul acasă și vă verificați soldul bancar pentru a constata că aveți mai puțini bani decât vă așteptați. Și ucigașul - să dai din greșeală like la o postare a cuiva pe rețelele de socializare de acum câțiva ani, mai notează cercetătorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel