Casa națională de asigurări de sănătate va avea un nou președinte

Adisa Codruț |
Data publicării:
Adela Cojan. FOTO: Facebook
Adela Cojan. FOTO: Facebook

Un buget de aproape 5% din Produsul Intern Brut al României urmează să fie gestionat de Adela Cojan, sibianca a cărei numire în fruntea Casei naționale de asigurări de sănătate este așteptată a fi publicată.

Adela Cojan – până zilele trecute director executiv al Spitalului european Polisano din Sibiu – este propunerea pentru preluarea funcției de președinte al Casei naționale de asigurări de sănătate din România. Numirea acesteia urmează să fie publicată în Monitorul Oficial al României în cursul după-amiezii de marți, au declarat surse parlamentare pentru Turnul Sfatului.

De altfel, intenția de numire a Adelei Cojan în fruntea instituției cu un buget de aproape 20 de miliarde de lei (aproximativ 4,8% din PIB-ul României) a fost confirmată și de aceasta. ”Deocamdată mai sunt câteva acte de completat. Voi reveni mai încolo cu detalii”, a declarat Adela Cojan, pentru Turnul Sfatului.

În același timp, surse din cadrul Ministerului Sănătății au precizat că ”încă nu e sigură” numirea sibiencei în fruntea Casei naționale, notează Tursnul Sfatului. 

Adela Cojan este director executiv al unui spital lin Sibiu (instituție medicală din care provine și Victor Costache, noul ministru al Sănătății). Licențiată în Sănătate în 1991 (medic primar sănătate publică și management sanitar), Adela Cojan a devenit doctor în Sănătate zece ani mai târziu. Conferențiar universitar al Facultății de Medicină de la Sibiu, Adela Cojan a condus în două rânduri și Casa județeană de asigurări de sănătate Sibiu: primul mandat l-a deținut în perioada 2005 – 2009, iar cel de-al doilea în perioada 2009 – 2012. Potrivit informațiilor Turnul Sfatului, Adela Cojan nu este afiliată politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel