Cazul Caracal, Sorina Pintea a trimis Corpul de control la INML să facă verificare administrativă

DCMedical Team |
Data publicării:
Sorina Pintea, ministrul Sănătății
Sorina Pintea, ministrul Sănătății

Scurgerea de informații în Cazul Caracal, clamată de uchiul unei dintre fete, a determinat-o pe Sorina Pintea, ministrul Sănătății, să trimită de astăzi Corpul de control la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” (INML) pentru a face verificări privind aspecte administrative.

Control la una dintre instrituțiile de la care se așteaptă informații importante în Cazul Caracal. Corpul de cotrol al Ministerului Sănătății a descins, de astăzi, la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici" (INML), unde se fac verificări și în ceea ce privește procedurile de comunicare ale insgttuției, la cererea ministrului Săntății, Sorina Pintea.

Ministrul a declarat că poate face un control la Institutul Național de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici" din Capitală doar din punct de vedere administrativ, în contextul în care Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei - una dintre fetele dispărute în cazul Caracal - a cerut verificări la această instituție cu privire la gestionarea informațiilor despre expertizele efectuate în respectivul scandal.

Alexandru Cumpănașu: scurgeri halucinante de informații false

Ieri, Alexandru Cumpănașu a scris pe Facebook că va depune la Ministerul Sănătății o solicitare pentru efectuarea unui control la Institutul de Medicină Legală, „care să identifice aceste scurgeri halucinante de informații false, dar și respectarea procedurilor administrative în procesul de comunicare publică sau a administrării expertizelor".

Reacția sa a venit ca urmare a unui comunicat de presă transmis de INML, care preciza că în cazul de la Caracal se continuă „cu celeritate" activitățile specifice de expertiză medico-legală și activitățile specifice de laborator antropologice și genetice pentru obținerea unor date medico-legale complete și că „pentru a completa datele-medico legale în interesul justiției", se desfășoară un proces de reeșantionare și de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziție este în stare avansată de degradare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel