Ce nu au voie să mănânce câinii. 5 alimente total INTERZISE

De multe ori, animalele de companie poftesc la alimentele pe care le consumăm noi și avem tendința să le oferim să guste din acestea. Ceea ce nu știm este că unele alimente le pot cauza probleme de sănătate. 

 

1. Ciocolată

 

Acest dulce nu este bun pentru câini! La fel și produsele care conțin teobromină, xantină sau îndulcitori artificiali. Aceste produse, cum ar fi cafeaua sau ceaiul, pot provoca diaree, vărsături, neliniște și sete excesivă, avertizează American Veterinary Medical Association

2. Cireșe

 

Pe de altă parte, există fructe precum cireșele care nu ar trebui ingerate de câini, deoarece sâmburii acestor fructe conțin cianură, un element care poate provoca pupile dilatate și gingii roșii la câini, potrivit American Kennel Club.

3. Avocado

 

Nici avocado nu este indicat, deoarece conține persină, o toxină fungicidă care cauzează adesea vărsături și diaree la câini. 

Deoarece avocado conține această toxină fungicidă, ingerarea lui poate duce la probleme grave de sănătate și, în cazuri extreme, la moarte (în cazul animalelor mai mari, cum ar fi vacile și caii). Câinii sunt mai rezistenți la persină decât alte animale, dar pot provoca probleme de sănătate atunci când este administrată în cantități mari.

Toxina este localizată în cea mai mare parte în frunzele și coaja fructului, dar se găsește și în pulpă într-o cantitate mai puțin concentrată, scrie Purina.

4. Sparanghel

 

În ceea ce privește legumele, deși pot părea benefice atât pentru câini, cât și pentru oameni, există unele care nu sunt recomandate câinilor, cum ar fi sparanghelul. Deși nu reprezintă un pericol pentru sănătatea lor, nu are sens ca patrupedul să fie învățat cu sparanghel. Nu este apetisant pentru el, iar când este suficient de moale pentru a fi mâncat, nu mai are nutrienți.

5. Ciuperci

 

Ciupercile nu sunt bine tolerate de câini, așa că nu ar trebui să le dai mâncăruri ce conțin acest ingredient. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel