Ce să faci după masa de Crăciun pentru a evita balonarea. Sfaturi de pus în practică

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
Balonare - Foto: Freepik
Balonare - Foto: Freepik

Într-adevăr, sărbătorile de Crăciun sunt pline de bucurie, căldură și momente speciale alături de cei dragi.

Totuși, o parte inevitabilă a acestei perioade poate fi sentimentul de balonare după un festin bogat și îmbelșugat. Dar nu vă faceți griji, sunt câteva trucuri care vă pot face balonarea să devină mai suportabilă în aceste zile pline de sărbătoare.

Propuneți o plimbare în familie după cină pentru a combate senzația de balonare. Ieșiți la plimbare cu câinele, cu copiii sau bucurați-vă de o mică pauză departe de agitația din casă printr-o scurtă plimbare, potrivit MyProtein.

Activitatea fizică ușoară va revigora circulația sângelui și a sistemului muscular, ajutând la eliminarea mai rapidă a toxinelor și a fluidelor din corp.

Dacă vremea de afară nu este tocmai prietenoasă, puteți face câteva ture prin casă, inclusiv pe scări. Întindeți-vă brațele cât mai mult deasupra capului pentru a stimula circulația sângelui.

Beți multă apă. Apa ajută la eliminarea excesului de toxine din corp, astfel că, chiar dacă vă simțiți prea plini pentru a bea un pahar mare de apă, acest lucru vă poate ajuta în mod real — mai ales dacă cina a fost bogată în sare. Nu trebuie să o înghițiți pe toată odată, ci să beți câte puțin în timp ce vă plimbați sau urmăriți un film de Crăciun la televizor.

Nu toate băuturile sunt egale în ceea ce privește hidratarea sănătoasă — băuturile alcoolice și cele carbogazoase pot provoca sau prelungi balonarea, deci încercați să limitați consumul lor.

Ceaiurile din plante, cum ar fi cel de mușețel sau mentă, sunt, de asemenea, o alegere bună după cină, deoarece sunt cunoscute pentru efectele lor calmante și ameliorarea disconfortului abdominal.

Ghimbirul este recunoscut de mult timp ca un ajutor natural pentru digestie și poate ajuta la calmarea stomacului. Tăiați rădăcina de ghimbir în bucăți de aproximativ un deget și înmuiați-o în apă clocotită pentru a face un ceai natural. Dacă nu vă place gustul, puteți încerca să adăugați puțină portocală sau lămâie proaspăt tăiate pentru un gust citric.

Evitați alimentele grase. Corpurile voastre lucrează intens pentru a digera toată mâncarea consumată la cină, iar alimentele grase necesită eforturi suplimentare pentru a fi descompuse. De asemenea, ele se digeră mai lent, prelungind durata până când vă veți simți mai bine.

Puteți opta și pentru iaurtul fermentat ca desert, deoarece acesta conține probiotice care pot ajuta la digestie și la reducerea excesului de gaze. Chiar și o lingură mică alături de cremă de brandy ar putea face o diferență, astfel încât să nu simțiți că vă lipsește complet din aceste bunătăți.

Știm că Crăciunul nu este momentul pentru reținere, dar dacă îi oferiți un mic ajutor corpului pentru procesarea exceselor, acest lucru poate face cu siguranță diferența în ceea ce privește starea voastră după această perioadă de răsfăț. Desigur, o siestă strategică după-amiaza poate fi și ea o opțiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel