Ce se întâmplă azi, 25 martie, în lumea medicală

Monika Baciu |
Data publicării:
lumea medicala - FOTO: Freepik@rawpixel.com
lumea medicala - FOTO: [email protected]

Regeneron Pharmaceuticals a întâmpinat o respingere din partea FDA pentru terapia sa de cancer sanguin, iar profesorii de medicină din Coreea de Sud au redus orele de practică în semn de solidaritate cu medicii rezidenți în grevă. Novo Nordisk a achiziționat Cardior Pharmaceuticals pentru a-și extinde pipelina cardiovasculară, iar AbbVie a anunțat achiziționarea Landos Biopharma pentru a-și diversifica gama de medicamente. De asemenea, Axsome Therapeutics a obținut rezultate pozitive într-un studiu privind un medicament pentru tulburarea de somn.

Terapia pentru cancerul sanguin a Regeneron se confruntă cu un eșec pe măsură ce FDA ridică îngrijorări cu privire la studiile clinice. Regeneron Pharmaceuticals a declarat luni că FDA din SUA a respins aprobarea terapiei sale pentru două forme de limfom, exprimând îngrijorări cu privire la progresul studiilor clinice confirmatorii în desfășurare.

În scrisoarea sa de răspuns completă (CRL), Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a declarat că are nevoie de mai multe date din înscrierile în porțiunile de găsire a dozei și confirmatorii ale studiilor, întârziind decizia cu privire la medicament, transmite Reuters.

Profesorii de medicină din Coreea de Sud se alătură protestelor, reducând orele de practică

Profesorii de medicină din Coreea de Sud au declarat că vor reduce orele pe care le petrec în practică începând de luni pentru a sprijini medicii rezidenți în grevă de peste o lună în legătură cu un plan al guvernului de a crește admiterile la școlile de medicină.

"Este clar că creșterea admiterilor la facultățile de medicină nu numai că va distruge educația medicală universitară, dar va provoca și prăbușirea sistemului nostru de sănătate din țară", a declarat Kim Chang-soo, președintele Asociației Profesorilor de Medicină din Coreea.

Novo Nordisk încheie un acord în valoare de până la 1,1 miliarde de dolari pentru extinderea afacerii cardio

Compania daneză Novo Nordisk a declarat luni că a convenit să cumpere Cardior Pharmaceuticals pentru până la 1,03 miliarde de euro (1,1 miliarde de dolari). Tranzacția este în conformitate cu obiectivul Novo de a-și extinde focusul pe terapiile pentru diabet și pierderea în greutate pentru a include tratamente pentru bolile cardiovasculare.

AbbVie va achiziționa Landos pentru a-și extinde gama de medicamente pentru imunitate

AbbVie a declarat luni că va achiziționa dezvoltatorul de medicamente Landos Biopharma pentru până la 212 milioane de dolari în timp ce producătorul Humira își propune să-și extindă linia de medicamente pentru tratarea bolilor legate de sistemul imunitar.

Lupta pentru pastila de avort la Curtea Supremă a SUA aduce acuzații de distorsionare a științei

Opozanții avortului care încearcă să convingă Curtea Supremă a SUA să limiteze accesul la pastila de avort Mifepriston se bazează pe trei studii realizate de Gynuity Health Projects, un grup de cercetare în domeniul sănătății femeilor cu sediul în New York, pentru a-și susține argumentele că este nesigur, în ciuda aprobării reglementare acum zeci de ani.

Dar modul în care cercetarea a fost citată de către reclamanți în efortul lor de a limita modul în care pastila este prescrisă și distribuită este stupefiant pentru dr. Beverly Winikoff, președintele Gynuity, având în vedere că concluziile susțin în mod general un acces mai ușor la medicament.

Medicamentul pentru tulburarea de somn al Axsome Își dovedește eficacitatea

Axsome Therapeutics a declarat luni că terapia sa experimentală a redus frecvența episoadelor de slăbiciune musculară legată de o tulburare de somn numită narcolepsie într-un studiu de fază târzie. Compania cu sediul în New York își propune să-și extindă prezența pe piață în tratamentele împotriva tulburării neurologice cronice care cauzează somnolență excesivă în timpul zilei și somnolență involuntară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel