Cea mai bună înghețată din lume, preparată în România. Produsul, premiat cu aur

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel mai bun produs alimentar din Europa din acest an este o înghețată inventată la Galați. Făcută din zer, smântână, prune și gutui, deliciosul desert a cucerit juriul concursului international de la Paris. Ideea aparține unor studente de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.

Echipa României a fost desemnată câștigătoarea medaliei de aur. Cele trei tinere din Galați au fost răsplătite cu premiul de 5 mii de euro și au recunoașterea întregii Europe.

Mai bine de doi ani au căutat cele trei studente soluția perfectă pentru a obține o înghețată gustoasă din zerul de lapte.

Pentru a participa la un concurs internațional, cum este cel de la Paris, orice produs alimentar trebuie să aibă și un ambalaj de calitate. Fetele s-au gândit și la asta. Ba chiar și-au imaginat și cum ar arăta un clip publicitar.

Woopie Ice - creată în laboratorul facultății

Înghețata pe care fetele au numit-o "Woopie Ice" a fost creată în laboratorul facultății.

O cutie cu înghețată costă un euro. Ar putea ajunge oricând în magazine dacă producătorii de înghețată vor decide că merită să investească într-un astfel de produs.

Beneficii înghețată

Pentru cine nu are probleme cu sănătatea și are un stil de viață echilibrat, înghețata nu reprezintă un pericol. Mai mult de-atât, înghețata are și o serie de beneficii pentru sănătate, mai ales dacă optăm pentru produsele de calitate superioară. Iată, așadar, cinci dintre beneficiile surprinzătoare ale consumului de înghețată:

În funcție de produsul pe care îl alegi (încă un motiv să citești eticheta!), o înghețată poate să conțină calciu, fosfor, dar și vitamine precum vitamina A, vitamina C sau vitamine din complexul B.

Ar putea ajuta femeile în lupta cu infertilitatea

Rezultatele unui studiu destul de controversat, realizat de Universitatea Harvard, au scos la iveală faptul că femeile care consumă ocazional înghețată (de două-trei ori pe săptămână) au mai puține șanse de a suferi de infertilitate, comparativ cu cele care nu mănâncă aproape deloc înghețată (sau care mănâncă înghețată mai rar de o dată pe săptămână). Studiul a fost realizat pe un eșantion de 18.000 de femei, cu vârste între 24 și 42 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel