Cei doi bărbați răniți în incendiul din Inotești, transferați în străinătate

Adisa Codruț |
Data publicării:
Aeronavă militară, transport  Foto: MApN
Aeronavă militară, transport Foto: MApN

Cei doi pacienţi răniţi în incendiul de la Inoteşti sunt transferaţi, marţi, 2 martie, în străinătate cu ajutorul unei aeronave.

Cei doi bărbați, răniți în incendiul de la Inoteşti, judeţul Prahova, sunt transferaţi, marţi, 2 martie, la spitale din străinătate. Aeronava care i-a transportat la spitale din Belgia și Viena a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, precizează DSU pe pagina de Facebook. Pacienţii vor fi asistaţi de o echipă medicală din cadrul UPU - SMURD Bucureşti Floreasca.

"Urmare a incendiului din data de 1 martie 2021, din comuna Colceag, judeţul Prahova, manifestat într-o hală în care funcţiona o staţie de prelucrare produse petroliere, au rezultat două victime care au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. În urma evaluării de specialitate, cei doi bărbaţi prezintă arsuri pe 60 - 70% din suprafaţa corporală. Astfel, în urma realizării rapoartelor comisiilor de evaluare ale medicilor curanţi din unitatea spitalicească unde cei doi bărbaţi, victime ale incendiului, au fost internaţi, s-a decis transferul acestora în străinătate. Odată primite solicitările de transfer ale pacienţilor, personalul DSU din cadrul Serviciului de Monitorizare şi Coordonare Urgenţe Medicale, cu ajutorul ataşaţilor Ministerului Afacerilor Interne, au identificat locurile disponibile şi au realizat documentaţia necesară realizării misiunii de transfer către unităţile spitaliceşti din străinătate, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora. Cei doi pacienţi vor fi transferaţi, în cursul acestei zile, cu ajutorul unei aeronave aflate în dotarea Ministerului Apărării Naţionale, către unităţi spitaliceşti din Belgia (Spitalul Militar Regina Astrid), respectiv Viena (AKH). Pe întreg parcursul misiunii de transfer, pacienţii vor fi asistaţi de o echipă medicală din cadrul UPU - SMURD Bucureşti Floreasca. Aeronava a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian din Otopeni”, se arată în informarea DSU pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel