Cele 10 flori pe care să nu le faci niciodată cadou. Greșeala pe care ai făcut-o mereu

Cele 10 flori pe care sa nu le faci niciodata cadou - Foto: Freepik
Cele 10 flori pe care sa nu le faci niciodata cadou - Foto: Freepik

Acestea sunt cele 10 flori pe care să nu le oferi niciodată unei persoane. Semnificațiile ascunse ale acestor flori și unde ai greșit până acum.

Florile sunt unele dintre cele mai populare cadouri pe care le putem oferi cuiva. Florile sunt cel mai la îndemâna cadou pe care cineva îl poate oferi unei femei.

Din timpuri străvechi, florile au fost considerate un cadou frumos și simbolic, folosit pentru a exprima dragoste, apreciere sau respect.

Sigur, toate florile sunt frumoase, parfumate și pot transmite o gamă largă de emoții.

Cancerul de colon, provocat de parizer, salam, crevurști, cârnați. Prof. dr. Gabriel Constantinescu: Nu știu cât pui are parizerul de pui. Nu carnea proaspătă este la risc, ci carnea procesată

Cu toate acestea, există anumite flori pe care ar trebui să le evitați să le oferiți în anumite contexte sau anumitor persoane.

În acest articol, îți vom arată care sunt cele 10 flori pe care să nu le oferiți niciodată în dar și motivele din spatele acestora.

Cele 10 flori pe care să nu le oferi niciodată în dar

1. Crinul alb (Lilium candidum)

Crinul alb este un simbol al purității, dar și al doliului în multe culturi.

Crinul alb, cunoscut și sub numele de crinul de mormânt sau crinul de cimitir, este prima floare pe care ar trebui să o eviți cu orice preț, fiind adesea asociat cu simboluri religioase și de moarte.

Această floare este strâns legată de ceremoniile funerare și este folosită pentru a decora mormintele sau pentru a exprima condoleanțe în momente de doliu. Oferirea unui buchet de crini funerari în afara acestui context poate fi considerată nepotrivită sau insensibilă.

Prin urmare, oferirea unui buchet de crini albi poate fi nepotrivită în multe situații, mai ales dacă doriți să transmiteți bucurie și fericire.

2. Trandafirii galbeni (Rosa xanthina)

Trandafirii sunt, în general, considerați un simbol al iubirii și afecțiunii, dar trandafirii galbeni pot avea o conotație diferită. În multe culturi, aceștia sunt asociați cu trădarea și gelozia. Ei pot exprima prietenie falsă sau dezamăgire. Prin urmare, este mai bine să evitați să oferiți trandafiri galbeni dacă intenționați să transmiteți sentimente pozitive.

Oferirea trandafirilor galbeni unei persoane pe care o iubiți poate fi percepută ca o indicație a faptului că sunteți dezamăgit de relație sau că doriți să rupeti acea relație.

3. Iasomia galbenă

Iasomia este adesea asociată cu frumusețea și parfumul său dulce, dar varianta galbenă a acestei flori poate avea semnificații negative, cum ar fi gelozia sau trădarea. Este mai sigur să alegeți alte nuanțe ale iasomiei sau alte flori cu semnificații mai pozitive.

4. Conopida ornamentală

Conopida ornamentală este o plantă care seamănă cu conopida obișnuită, dar este cultivată în scopuri ornamentale și nu pentru consum.

Oferirea unei conopide ornamentale poate fi confuză și dezamăgitoare pentru destinatar, deoarece aceasta nu are nicio semnificație romantică sau simbolică. Este mai bine să alegeți flori adevărate pentru a exprima sentimentele și intențiile pe care le aveți.

5. Mușcata albă

Mușcata albă este o floare cu un parfum puternic, dar semnificația sa poate varia în funcție de culoare.

Mușcata albă este adesea asociată cu moartea sau cu amintirile dureroase. Este mai bine să alegeți alte culori ale mușcatei sau alte flori cu semnificații mai plăcute.

6. Bumbacul

Florile de bumbac sunt mici și discrete, dar ele sunt asociate cu obiectivele nerealizate sau cu nefericirea. Această floare poate sugera că destinatarul nu și-a îndeplinit potențialul sau că este nemulțumit în viața sa.

7. Crizantemele albe

În multe culturi, crizantemele albe sunt asociate cu moartea și cu înmormântarea. Evitați să oferiți această floare, în special în contexte festive sau romantice.

8. Gura-leului

Gura-leului sau Antirrhinum majus este o floare frumoasă, dar forma sa se aseamănă cu o gură deschisă, iar acest aspect poate fi asociat cu vorbăria excesivă sau cu critica. Prin urmare, ar putea fi interpretată în sens negativ.

9. Verbena mov

În unele culturi, verbena mov poate avea semnificații negative, cum ar fi modestia excesivă sau dezinteresul. Oferirea acestei flori poate sugera că destinatarul este prea în stadiul de a fi modest sau retras.

10. Hemlock (Cicuta)

Hemlockul, cunoscut și sub numele de Cicuta, este o floare frumoasă, dar are conotații negative puternice. În trecut, această plantă a fost utilizată pentru otrăvire și chiar pentru execuții. Oferirea unui buchet de Hemlock poate fi percepută drept un gest sinistru sau malefic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel