Celule Stem Hematopoietice. Campania care salvează vieți

Rodica Mitu / 13 sep 2018 / 20:13

Registrul Național al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice organizează o conferință de presă cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice. Alături de pacienți și donatori, va participa ministrul sănătății, Sorina Pintea. Evenimentul va avea loc astăzi, 17 septembrie, la Athenee Palace Hilton, sala Enescu, de la ora 12:00.

Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice se sărbătorește, pe 15 septembrie, în peste 50 de țări, de pe toate continentele, cu scopul de a mulțumi tuturor donatorilor de celule stem hematopoietice din întreaga lume, care au donat deja sau care așteaptă să fie salvatori de vieți.

„Donează o șansă la viață”

Cu ocazia acestei sărbatori, Registrul Național din România lansează campania „Donează o șansă la viața", o campanie de informare și de conștientizare a publicului privind importanța donării de celule stem hematopietice (CSH) și ce înseamnă să fii donator voluntar. Campania se derulează în București și în alte 15 orașe mari din România și este susținută de Ministerul Sănătății.

Evenimentul va avea loc astăzi, 17 septembrie, la Athenee Palace Hilton, sala Enescu, începând cu ora 12:00.

Activităti din cadrul campaniei "Donează o șansă la viață!" din București:

Până aseară, în piața George Enescu au funcționat corturi publicitare, în care echipe medicale și voluntari ai Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopietice (RNDVCSH) a oferit informații despre ce înseamnă donarea de CSH și cum poți să devii donator de CSH. Totodată au fost distribuite materiale de informare celor care au vrut să afle cum pot devei donatori. În principiu, toate persoanele sănătoase cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani se pot înscrie în RNDVCSH.

Sâmbătă seara a fost realizat un video mapping pe Ateneul Român pentru celebrarea Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice și conștientizarea importanței implicării active în creșterea numărului de donatori români înscriși.

Aseară a avult loc proiecția clipului care a transformat fațada acestei clădiri simbol a românilor într-o poveste despre speranțele pacienților la o nouă șansă la viață, posibilă prin generozitatea donatorilor.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy