Centrul de Transfuzie Sanguină din Vrancea, criză acută de donatori

Adisa Codruț |
Data publicării:
Donatori  FOTO: pexels.com
Donatori FOTO: pexels.com

Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea trece printr-o criză serioasă de sânge și de donatori. Pentru a suplini lipsa, conducerea a apelat la ajutorul unor angajați din județ.

Mai puțin de 10 persoane pe zi se prezintă pentru a dona sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea. În aceste condiții, centrul se confruntă cu o criză serioasă de sânge, potrivit agerpres.ro, care citează conducerea instituției.

"La Centrul de Transfuzie ne confruntăm, în ultima perioadă, cu o criză acută de donatori de sânge. Câteva zile la rând am avut până în 10 donatori de sânge pe zi, un număr insuficient pentru a face faţă solicitărilor care vin din spitalele din judeţ.

E vară, e perioada de concedii şi acest lucru se resimte în numărul de persoane care vin să doneze sânge", a declarat purtătorul de cuvânt al centrului, Georgiana Crăciun.

Apel către oricine poate dona sânge

Pentru a restabili stocurile de sânge, CTS Vrancea a găsit sprijin la o fabrică de confecţii din Focşani, ai cărui angajaţi au donat sânge, mai arată sursa citată.

"Până acum două săptămâni am suplimentat stocurile de sânge cu o campanie de donare a angajaţilor unei fabrici de confecţii. Am fost atât aici la Focşani, cât şi la Tecuci, unde fabrica are punct de lucru. Au donat circa 300 de angajaţi, deşi au fost mai mulţi cei care şi-au manifestat disponibilitatea, însă nu au îndeplinit condiţiile pentru donare.

Am găsit un sprijin foarte mare în această colaborare, pe care sperăm să o continuăm şi pe viitor", a spus Georgiana Crăciun.
Având în vedere faptul că necesarul CTS Vrancea ar fi de cel puţin 30 de donatori zilnic, centrul face apel către toţi cei care pot dona sânge.

Centrul de Transfuzie Vrancea asigură necesarul de sânge pentru spitalele din judeţ, dar trimite sânge şi în alte unităţi medicale din ţară, la solicitarea acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel