Cinci cazuri de gripă - confirmate în perioada 30 septembrie - 6 octombrie

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Cinci cazuri de gripă cu virus gripal AH3 şi virus de tip B au fost confirmate în perioada 30 septembrie - 6 octombrie, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

"În săptămâna 30 septembrie - 6 octombrie 2019 au fost raportate la nivel naţional 17 cazuri de gripă clinică comparativ cu 5 cazuri înregistrate în săptămâna 40/2018. S-au înregistrat 5 cazuri confirmate de gripă (4 cazuri cu virus gripal AH3, în municipiul Bucureşti şi 1 caz cu virus tip B, în judeţul Iaşi), morbiditatea prin infecţii respiratorii acute încadrându-se în intervalul aşteptat în această săptămână", se arată în informare. 

Potrivit sursei citate, la nivel naţional numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 69.899, comparabil cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a anului trecut (70.914).

Până la data de 6 octombrie au fost vaccinate antigripal 29.945 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel