Cinci pacienți au primit a doua șansă la viață din generozitatea unei singure familii: Transplantul înseamnă VIAȚĂ!

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cinci pacienti au primit a doua sansa la viata - FOTO: Facebook@Agentia Nationala de Transplant
cinci pacienti au primit a doua sansa la viata - FOTO: Facebook@Agentia Nationala de Transplant

Cinci pacienți, aflați pe listele de așteptare, au primit a doua șansă la viață în urma gestului altruist făcut de o familie din Sibiu.

Gestul unei familii din Sibiu a dat o a doua șansă la viață pentru cinci români aflați pe listele de așteptare pentru a primi un organ nou.

”Generozitatea unei familii schimbă viața mai multor pacienți aflați pe listele de așteptare. Mulțumim cu profund respect familiei donatorului pentru gestul neprețuit. Transplantul înseamnă VIAȚĂ! La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a avut loc prima prelevare de organe şi ţesuturi din acest an, de la un pacient de 53 de ani, decedat în urma unui accident rutier, a cărui familie a ales să spună DA pentru donarea de organe.

Prin această decizie dificilă şi plină de emoţie au oferit speranţă la viaţă pentru 3 pacienţi care aşteptau un transplant hepatic sau renal şi pentru alţi 2 pacienţi care aveau nevoie de un transplant de cornee”, arată Agenția Națională de Transplant.

Vezi și: Greșeala enormă pe care o faci când porți ochelari de soare. Monica Pop: GAFĂ monumentală, îți distrugi vederea

Efort conjugat

O întreagă echipă medicală a făcut eforturi pentru a realiza transplantul.

”Apreciem efortul echipei ATI și de coordonare transplant, formată din Dr. Mihai Sava – kdp, medic şef Secţia Clinică ATI, Dr. Alina Bereanu – medic primar ATI, Dr. Tiberiu Toabeş – medic primar ATI, coordonator transplant, precum și susținerea echipei de management de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, pentru reluarea activității de transplant după aproape 3 ani, în contextul în care această activitate a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus în cadrul spitalului sibian.

Gestul de omenie al familiei şi profesionalismul specialiştilor implicaţi în activitatea de transplant au făcut posibilă transformarea suferinţei în speranţă pentru alţi oameni”, mai notează Agenția Națională de Transplant.

Vezi și: Medicamentul care ar putea trata bolile creierului. Descoperirea, ajutor pentru Alzheimer, autism, schizofrenie

Mai multe vieți au fost salvate datorită gestului familiei din Sibiu.

”Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic Institutul Clinic Fundeni, viața unui pacient în stare critică a fost salvată prin intervenția de transplant hepatic realizată cu succes de echipa chirurgicală condusă de Dr. Doina Hrehoreţ, cu suportul echipei ATI coordonată de Dr. Daniela Ungureanu. Intervenția de prelevare a fost realizată de echipa Institutul Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki.

Pentru intervenţia de prelevare rinichi, la Sibiu a fost prezentă echipa chirugicală a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop. Echipele de profesionişti ale ICUTR au încheiat încă o verigă din acest lung lanţ: doi pacienţi, aflaţi de mai mulţi ani în dializă, au primit şansa la o viaţă normală.

Intervenţia de prelevare a ţesuturilor (cornee) a fost realizată de echipa Compartimentului Clinic Oftalmologie al SCJU Sibiu, condusă de Dr. Dorina Elena Popa şi va reda vederea pentru alţi doi pacienţi aflaţi pe lista de aşteptare pentru un transplant de cornee. Mulţumim tuturor celor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem de altruism, bunătate şi iubire faţă de semeni”, mai notează Agenția Națională de Transplant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel