Cinci semne de avertizare ale cancerului de rinichi. NU le ignora, pentru că ți-ar putea SALVA viața

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Urologie, nefrologie, rinichi
Urologie, nefrologie, rinichi

Specialiștii în sănătate indică cinci semne comune de „avertizare” ale cancerului de rinichi,  care pot fi confundate cu probleme „mai puțin severe”.

Simptomele cancerului de rinichi pot fi oarecum vagi și pot fi ușor confundate cu alte afecțiuni. Dacă sunteți în vreun fel îngrijorat, este important să solicitați sfatul medicului.

Cancerul de rinichi se dezvoltă atunci când celulele anormale din oricare dintre rinichi încep să se dividă și să crească într-un mod necontrolat, explică reprezentanții organizației de caritate Cancer Research UK. Aceștia mai spun că o mulțime de oameni care sunt diagnosticați cu cancer de rinichi nu au niciun simptom și primesc diagnosticul accidental, când investigau altceva.

Sondajul Pacienților din 2021 al Kidney Cancer UK a arătat că peste un sfert dintre pacienți sunt diagnosticați greșit, ceea ce duce la potențiale întârzieri ale tratamentului, ceea ce poate afecta grav rata de supraviețuire.

Dr. Natalie Charnley, medic oncolog la Spitalul Royal Preston, a subliniat cinci semne de avertizare timpurie pe care toată lumea ar trebui să le cunoască despre boală.

Dr Natalie a spus: „Simptomele cancerului de rinichi pot fi vagi și pot fi ușor atribuite altor probleme mai puțin severe, cum ar fi durerea de spate, infecțiile urinare cronice sau chiar stresul. Cu toate acestea, există cinci semne de avertizare la care puteți urmări pentru a vă asigura că orice indicii că ați putea avea boala sunt detectate devreme”.

Cinci semne timpurii

Sângele în urină, numit și hematurie, este un simptom comun asociat cu cancerul de rinichi, „de aceea, dacă observați orice modificare a culorii urinei, este recomandat să solicitați asistență medicală”.

Dr Natalie a spus: „Adesea sângele din urină este cauzat de infecții minore, care pot fi tratate cu ușurință, așa că, deși este puțin probabil să fie un semn de cancer, ar trebui să vă consultați totuși medicul de familie pentru teste suplimentare pentru a exclude cancerul și alte cauze grave. .”

Durerea lombară persistentă sau durerea în partea dintre coaste și șold este un simptom pe care oamenii nu îl asociază adesea cu cancerul de rinichi și uneori poate fi trecut cu vederea. „Cu toate acestea, dacă durerea de spate sau laterală este constantă și nu pare să dispară, este o idee bună să cereți avizul unui medic pentru a vă asigura că orice lucru subiacent este exclus și că sunteți tratat. corect pentru a evita ca situația să se agraveze.”

Alte semne includ anomalii ale sângelui, cum ar fi anemie, oboseală constantă sau scădere în greutate, ori pierderea bruscă a poftei de mâncare. „Toate aceste simptome pot fi semne de cancer de rinichi, prin urmare, dacă sunteți îngrijorat în vreun fel, este important să solicitați sfatul medicului - cu cât este detectat mai devreme cancerul de rinichi, cu atât este mai ușor de tratat”, spune dr. Natalie

Măsuri preventive

Ea a avertizat că controalele regulate de rutină sunt recomandabile, deoarece multe simptome de cancer de rinichi sunt cu greu vizibile în stadiile incipiente, „prin urmare, este esențial să ajute la identificarea cancerului înainte de a se răspândi”.

Kidney Cancer UK îndeamnă oamenii să se familiarizeze cu semnele și simptomele asociate cu cancerul de rinichi și să exploreze orice semne îngrijorătoare cu medicul lor de familie.

Dr Natalie a spus: „Din păcate, ratele de supraviețuire la cinci ani pentru cancerul de rinichi în Marea Britanie sunt printre cele mai slabe din Europa, ratele mortalității crescând cu 73% din anii 1970”.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Ulei de șofrănel, minunat pentru diabetici: iată ce trebuie să știi despre asta

Ea a adăugat: „Se poate supraviețui cancerului de rinichi – cu toate acestea, spre deosebire de multe alte tipuri de cancer, un test simplu de laborator capabil să diagnosticheze cancerul de rinichi încă nu a fost dezvoltat, iar standardele noastre de diagnostic și tratament sunt insuficiente pentru a identifica boala în stadiile incipiente.”

NHS explică: „În multe cazuri, nu există simptome evidente de cancer de rinichi la început și poate fi găsit doar în timpul testelor pentru o altă afecțiune sau motiv.”

Apoi adaugă: „Tratamentul pentru cancerul de rinichi depinde de mărimea cancerului și dacă acesta s-a răspândit în alte părți ale corpului. Cancerul care nu s-a răspândit în afara rinichilor poate fi de obicei vindecat printr-o operație pentru a elimina o parte sau tot rinichiul. Uneori pot fi folosite în schimb crioterapia sau ablația cu radiofrecvență. O vindecare completă poate să nu fie posibilă dacă cancerul s-a răspândit, dar ar putea fi posibilă încetinirea progresiei sale și tratarea oricăror simptome cu intervenții chirurgicale, medicamente și/sau radioterapie.”

Află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel