COMENZI online din China, CORONAVIRUS: de ce să nu vă mai plângeți că vin coletele greu

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Coletele din China au risc doar teoretic de a transmite infecția, dar poștașul poate fi infectat
Coletele din China au risc doar teoretic de a transmite infecția, dar poștașul poate fi infectat

Se crede că noul coronavirus rezistă pe anumite suprafețe chiar și zile în șir, dar poate veni el „la pachet”, în comenzi făcute în China? E poate singurul motiv să te bucuri că livrarea de face târziu 

Conform Centrelor pentru Controlul Bolilor Transmisibile din Statele Unite (CDC), „Dovezile pe care le avem acum sugerează că noul coronavirus rămâne viabil de la ore până la zile pe suprafețe făcute din diferite materiale".

Cât rezistă pe diferite materiale

Dar cât timp poate noul coronavirus să „trăiască" pe o suprafață, precum o clanță, o masă, o bară metalică de care te ții în autobuz, după ce cineva infectat a atins-o? Un studiu realizat recent (link sursă) a arătat că în funcție de suprafața pe care cad picăturile de salivă cu virus, acesta poate „rezista" și zile în șir.

Studiul menționat arăta, spre exemplu, că noul coronavirus virusul poate supraviețui pe suprafețe dure, cum ar fi plasticul și oțelul inoxidabil, până la 72 de ore, în timp ce pe carton, până la 24 de ore. (link studiu)

„Deși nu știm sigur că acest virus se va comporta la fel ca SARS-CoV și MERS-CoV, putem folosi informațiile obținute de la ambele coronavirusuri anterioare pentru a ne ghida", arată experții CDC.

Timpul lung de livrare, un avantaj

Tot ei ne spun și că probabilitatea de a ne infecta dintr-o comandă venită din China este extrem de mică, mai ales dacă ne gândim că majoritatea pachetelor ajung în România într-o săptămână cel puțin, unele chiar după 2-3 luni. 

„În general, din cauza supraviețuirii slabe a acestor coronavirusuri pe suprafețe, există riscul foarte scăzut de răspândire din produsele sau ambalajele care sunt livrate într-o perioadă de zile sau săptămâni, și care sunt ținute la temperaturi ambientale. În general, se consideră că aceste coronavirusuri sunt răspândite de picăturile respiratorii. În prezent, nu există dovezi care să susțină transmiterea COVID-19 asociată cu mărfurile importate și nu au existat cazuri de COVID-19 în Statele Unite asociate cu mărfurile importate", a explicat Dr. Nancy Messonnier, directorul Centrului de Imunizare de  la CDC. 

Așa că dacă până acum vă deranja faptul că pachete din China vă ajung târziu, cu cât mai lung e timpul de livrare, cu atât riscul de infectare e mai mic.

Dar, nu trebuie ignorat și riscul reprezentat de poștașul care vă aduce coletul acasă! 

CITEȘTE ȘI: Coronavirus: Reguli speciale pentru POȘTAȘI. Ce trebuie să faci când îți bate unul la ușă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel