Complicațiile tulburărilor de somn la copii

Dana Lascu |
Data publicării:

În România, 1 din 10 copii (9,6%) este la risc pentru a dezvolta tulburări de respirație în timpul somnului, forma cea mai severă fiind apneea de somn. Complicațiile pe termen lung ale aestor tulburări pot include multe afecțiuni care-i vor afecta grav dezvoltarea psihică!

Studii efectuate la nivel mondial arată că o deprivare subtilă de somn la copii, cum ar fi amânarea cu câteva minute a orei de culcare în fiecare seară, duce, în timp (o săptămână, o lună), la o deprivare importantă a numărului de ore pe care un copil ar trebui să le doarmă, a atras atenția dr. Mihaela Oros în cadrul sesiunii „Abordări multidisciplinare în Pediatrie", de la Congresul Clubului Regal al Medicilor, care s-a desfășurat în weekend, la București.

În România, 1 din 10 copii (9,6%) este la risc pentru a dezvolta tulburări de respirație în timpul somnului, forma cea mai severă fiind apneea de somn. 

Complicații pe termen lung

Complicațiile pe termen lung ale tulburărilor de somn, plâns și hrănire ale bebelușului pot include ADHD (la cei care au înregistrat astfel de probleme în primii 2 ani de viață), probleme de atenție, de memorie mai târziu în viață, dar și de atașament în relație, a explicat, la același simpozion, prof. dr. Dieter Wolke, care a atras atenția că nu există o pregătire a medicilor pediatri, la nivel global, pentru adresarea acestor probleme.

Bebelușii nu se nasc cu abilitatea de a dormi noaptea, ei trebuie învățați să facă acest lucru. În primele 6 luni este normal ca un bebeluș să se trezească noaptea, în special ca să mănânce, pentru că trebuie să crească repede. Iar în cazul în care sunt hrăniți la sân, bebelușii se trezesc și mai des. Medicii ar trebui să le spună toate aceste lucruri părinților, să știe la ce să se aștepte", a spus prof. dr. Dieter Wolke.

Peste 1.000 de medici și asistente medicale au participat la cele 14 sesiuni desfășurate în decursul celor două zile ale Congresului Clubului Regal al Medicilor. Acestea împreună cu cele trei cursuri precongres au fost susținute de speakeri de arcă din România și din străinătate (Germania, Olanda, Serbia, Irlanda, Marea Britanie), Congresul aducând în discuție teme de mare interes în contextul inovației permanente care se înregistrează în medicină la nivel global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel