CONCEDIU MEDICAL pentru cei izolați acasă din cauza COVID-19. Medic de familie: A apărut ORDINUL!

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Documente
Documente

Ministerul Sănătății a publicat, în Monitorul Oficial, ordinul care dă dreptul medicilor de familie să acorde concediu medical și persoanelor infectate cu coronavirus dar care au refuzat internarea și au stat izolate la domiciliu. Medicul de familie Mihaela Pop explică punerea lui în aplicare: 

 „A apărut ordinul vieții!!! (Ord MS/CNAS 1602/946 care Modifică Normele la OUG Nr.158/2005) Și pot și amărâții loviți de COVID-19 și izolați la domiciliu să primească certificat de concediu medical de la medicul de familie cu condiția ca DSP să emită corect deciziile!!!”, arată dr Mihaela Pop. 

Medicul de familie explică și în ce condiții se acordă concediul medical: 

„1. Pacienții izolați în spital și care pot fi externați cu condiția izolării în continuare la domiciliu, primesc Concediu Medical (C) pe perioada internării de la medicul curant din spital și la externare până la împlinirea termenului maxim de izolare sau pe o perioadă stabilită de acesta.

2. În situația în care data internării este ulterioară datei recoltării primei probe care confirmă diagnosticul de boală infectocontagioasă, CM pentru această perioadă se acordă de către MF pe baza documentului eliberat de către DSP în care se specifică data recoltării, data confirmării și data internării.

3. Pentru perioada internării se acordă CM „inițial”.

4. Persoana izolată la domiciliu la recomandarea medicului care a făcut evaluarea fără internare primește CM de la Medicul de Familie (MF) pe întreaga perioadă înscrisă în documentul eliberat de către DSP;acest document va conține numele medicului care a făcut evaluarea,unitatea sanitară în care lucrează și perioada pentru care acesta a recomandat izolarea.

5. Certificatele de CM acordate de MF se eliberează după ultima zi de izolare,dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data ultimei zile a perioadei de izolare.

6. Pentru cei aflați în situațiile de mai sus până la data intrării în vigoare a prezentului ordin, CM se acordă de către MF pe baza documentului eliberat de către DSP în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului”, a detaliat dr  Mihaela Pop, pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel