Conferința „Zilele Pediatriei Ieșene”, sute de pediatri la sesiuni

Dana Lascu |
Data publicării:

În perioada 3-6 octombrie, va avea loc, la Iași, Conferința Națională „Zilele Pediatriei Ieșene”, un eveniment la care vor participa sute de medici pediatri din țară și din străinătate. Vor avea loc sesiuni inclusiv pentru rezidenți și asistente medicale.

Conferința Națională „Zilele Pediatriei Ieșene", un eveniment la care vor participa sute de medici pediatri din țară și din străinătate, se va desfășura la începutul lunii octombrie, la Iași. Aceasta este a XXXI-a ediție a manifestării.

Programul congresului va include comunicări științifice, conferințe, cursuri precongres, o secțiune de prezentări orale și postere ale medicilor rezidenți și în mod special, o secțiune dedicată și susținută de asistentele medicale.

Conferința se va bucura de o largă participare internațională, prin implicarea Societăților de Pediatrie Italo-Române și Turco-Române, cu lucrări în două simpozioane importante. Totodată vom fi onorați să avem alături personalități din boardul Asociației Europene de Pediatrie. Avem convingerea că acest eveniment va contribui în mod pozitiv la creșterea vizibilității orașului nostru și a școlii pediatrice ieșene", a declarat Prof. Univ. Dr. Marin Burlea – Președintele Conferinței și Președintele Asociației Române de Pediatrie.

Congresul se va desfășura în Congress Hall Palas, din Iași, iar sesiunile vor fi susținute în egală măsură în română și engleză.

Dintre temele principale ale congresului enumerăm:

- Gastroenterologie pediatrică,

- Pneumologie pediatrică,

- Cardiologia pediatrică,

- Nefrologie pediatrică,

- Medicina adolescentului,

- Aspecte terapeutice și imagistice în urgențele pediatrice.

De asemenea, vor avea loc două mari sesiuni, una pentru medici rezidenți, iar ce de-a doua, pentru Asistente Medicale. Lucrările vor fi precedate de cursuri pre-conferință.

Congresul este creditat

În conformitate cu Decizia 12/2018 a Colegiului Medicilor din România, creditele EMC se acorda doar medicilor specialiști sau medicilor primari care participă la eveniment, au completat fișa e evaluare a evenimentului și au toate datele completate.

La acest congres, președinți de onoare vor fi: Prof. Dr. Leila Namazova Baranova, Federația Rusă, Președinte EPA; Prof. Dr. Enver Hasanoğlu, Turcia; Prof. Dr. Salvatore Vendemmia, Italia; Acad. Prof. Dr. Aleksandr A. Baranov, Federația Rusă. Vicepreședinteeste Prof. Dr. Smaranda Diaconescu, Iași.

Detalii suplimentare despre Conferință, pe site-ul oficial al manifestării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel