Coplata asiguratului în spitalele private ar putea intra în vigoare la 1 iulie. Proiect de HG

Dana Lascu |
Data publicării:
Bani, salariu
Bani, salariu

Conform proiectului noului Contract Cadru, de la 1 iulie, pacienții asigurați la sănătate, care se internează în regim de spitalizare continuă în spitale private aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, ar putea plăti „coplată”, adică o sumă care reprezintă diferența dintre tariful serviciilor primite la „privat” și suma decontată de Casa de Asigurări spitalului privat pentru respectivele servicii.

„Coplata” asiguratului la sistemul asigurărilor sociale de sănătate, care se internează și se tratează, în regim de spitalizare continuă, într-un spital privat care are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate ar urma să intre în vigoare odată cu noul Contract – cadru din sănătate,de  la 1 iulie 2021, conform proiectului de hotărâre de guvern citat Economica.net.

Este vorba despre proiectul de HG pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, tehnologiilor și dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2021-2022, actualizat.

Proiectul de act normativ ar prevede, între altele, introducerea contribuției personale a asiguratului în spitalele private, drepturile pacienților și obligațiile furnizorilor privați care vor percepe acești bani de la pacienți.  Hotărârea de guvern ar urma să intre în vigoare la 1 iulie, mai precizează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel