Coronavirus: 45 de morţi în plus în provincia Hubei, în total 258 de morţi în China

Coronavirus, China. Foto: printscreen Xinhua Video
Coronavirus, China. Foto: printscreen Xinhua Video

Epidemia de pneumonie virală din China a făcut alţi 45 de morţi în provincia Hubei (centru), au anunţat sâmbătă autorităţile sanitare locale

După acest nou record cotidian, total naţional al epidemiei noului coronavirus apărut în decembrie a trecut la 258 de morţi, noteaza Agerpres.

Epidemia a făcut peste 1.347 de noi contaminări în Hubei în ultimele 24 de ore, ridicând la mai mult de 11.000 numărul persoanelor contaminate în întreaga ţară, majoritatea în Hubei.

Virusul a apărut probabil în decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, capitala provinciei, unde se vindeau animale sălbatice.

Epidemia s-a răspândit rapid, favorizată de marile migraţii care însoţesc tradiţional sărbătorile de Anul Nou chinezesc. Ulterior, au apărut cazuri în peste 20 de ţări.

Un înalt responsabil al Partidului Comunist din Wuhan şi-a exprimat vineri "regretele", estimând că autorităţile locale nu au reacţionat suficient de repede pentru a opri răspândirea bolii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel