Coronavirus: Avizul epidemiologic de ieșire din carantina, iată cine îl eliberează

Trimitere de la medic
Trimitere de la medic

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) explică ce este avizul epidemiologic de ieșire din carantina impusă pentru coronavirus și cine îl eliberează.

ÎNTREBARE: Ce este avizul epidemiologic de ieșire din carantina impusă pentru noul coronavirus, acordat la ieșirea din carantină instituționalizată în spații special amenajate, și cine îl eliberează?

RĂSPUNS: Avizul epidemiologic de ieșire din carantină este un document justificativ privind starea de sănătate a persoanei suspectate a fi purtătoarea unei boli contagioase - în cazul de față coronavirus - , asupra căreia a fost dispusă de autorități măsura carantinei instituționalizate în spații special amenajate. Avizul epidemiologic de ieșire din carantină este eliberat de Direcția de Sănătate Publică la ieșirea din perioada de carantină instituționalizată în spații special amenajate, arată Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), într-un ghid dat publicității. 

Articolul 1 Ordin carantină
(4) Categoriile de persoane nominalizate la alin. (3) se vor izola la domiciliu timp de 14 zile, timp în care își monitorizează starea de sănătate. În situația în care prezintă simptome de boală vor anunța medicul de familie sau sistemul «112». Dacă la sfârșitul celor 14 zile de izolare la domiciliu nu prezintă simptome de boală, aceștia pot ieși din izolare fără a avea nevoie de documente justificative (aviz epidemiologic). Persoanele menționate la alin. (3) lit. b) pot ieși din izolarea la domiciliu dacă suspiciunea de infecție cu COVID-19 la persoana simptomatică, cu care a avut contact direct, este infirmată

Articolul 5 Ordin carantină

(2) Direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București au obligația ca, la ieșirea din carantină, să elibereze persoanelor ce s-au aflat în această situație un aviz epidemiologic de ieșire din carantină, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2023 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0