Coronavirus: cea mai bătrână pacientă vindecată are 113 ani

Adisa Codruț |
Data publicării:

Cea mai în vârstă femeie care s-a vindecat de coronavirus este o bătrână de 113 ani din Spania. Ea a supraviețuit pandemiei de gripă din 1919, Războiului Civil din Spania și acum, pandemiei de COVID-19.

Maria Branyas, considerată „cea mai bătrână femeie din Spania”, s-a vindecat de COVID-19 la vârsta de 113 ani, au anunţat autorităţile spaniole, citează agrepres.ro. Ea a fost diagnosticată cu această maladie respiratorie după ce Spania a impus măsuri de izolare a populaţiei la domiciliu în luna martie.

După câteva săptămâni petrecute în izolare, Maria Branyas, care a prezentat doar simptome uşoare, s-a vindecat de această maladie infecţioasă. Astfel, ea a reuşit să supravieţuiască pe parcursul vieţii sale îndelungate pandemiei de gripă din 1918-1919, Războiului Civil din Spania (1936-1939) şi pandemiei de COVID-19. „Acum, când se simte bine, e minunată. Vrea să vorbească, să explice, să îşi exprime părerile. A redevenit ea însăşi”, a dezvăluit fiica ei pe Twitter.

Născută în Mexic în 1907, Maria Branyas s-a mutat după doi ani la San Francisco şi apoi în provincia catalană Girona în timpul Primului Război Mondial alături de tatăl ei, care era jurnalist. Ea are trei copii - unul dintre ei a împlinit recent vârsta de 86 de ani -, 11 nepoţi - cel mai vârstnic are 60 de ani - şi 13 strănepoţi.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel