Coronavirus, măsurile luate de Ministerul de Interne

Coronavirus, infectie
Coronavirus, infectie

O serie de măsurile privind prevenirea răspândirii noului coronavirus au fost anunțate azi la MAI. Printre ele, activitățile cu publicul privind înmatriculările și permisele auto au suferit modificări.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din subordinea MAI, informează că, în perioada 16-31.03.2020 cererile privind activitățile specifice din domeniul înmatriculări și permise de conducere adresate Serviciilor Publice Comunitare Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor județene și al mun. București, se depun exclusiv în baza unei programări online.
Programările online vor fi făcute pe site-ul oficial al instituției www.drpciv.ro , secțiunea Programări online.
Pentru operațiunile care nu se regăsesc la secțiunea online – pasul 2, poate fi consultat site-ul Instituției Prefectului din județul de care sunteți interesați și să respectați cu strictețe indicațiile personalului de la ghișee.
Accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare va fi permis doar titularilor, după caz persoanelor mandatate/delegate, în baza programărilor online și a actului de identitate – în original.
Activitățile de audiențe, atât la sediul Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor cât și la sediile serviciilor publice comunitare teritoriale, vor fi suspendate în perioada 11-31.03.2020. Activitățile se vor desfășura exclusiv prin corespondență poștală sau e-mail.
Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentară în spațiile destinate publicului.
În funcție de evoluția situației la nivel național, măsurile pot fi prelungite pentru o perioadă ce va fi stabilită ulterior.

Modificări la relațiile cu publicul

O altă măsură dispusă de conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea răspândirii virusului este aceea a modificării modului în care se desfășoară activitățile de relații cu publicul la nivelul MAI.
Astfel, începând de mâine activitatea de relații cu publicul la nivelul Aparatului Central al Ministerului Afacerilor Interne se va desfășura fără interacțiunea directă a angajaților MAI cu persoanele din afara instituției.
Cetățenii care vor să solicite informații sau să desfășoare alte activități de relații cu publicul pot apela, începând de mâine, linia telefonică TELVERDE 0800.800.624.
De asemenea, informații pot fi solicitate și primite și prin poșta electronică la adresa de e-mail [email protected] sau prin corespondență.
Aceste măsuri vor fi extinse la nivelul structurilor teritoriale, în funcție de specificul activității fiecărei unități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2023 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0