Coronavirus, posibile mutații. Un pacient a fost contagios 49 de zile

Teste Covid-19
Teste Covid-19

Cercetătorii chinezi susțin că ar fi putut descoperi o mutație a noului coronavirus care are o capacitate prelungită de infectare.

Experții au descoperit un caz neobișnuit al unui bărbat de vârstă mijlocie, cu boala COVID-19, care a fost contagios timp de 49 de zile - o durată record, care nu a mai fost raportată până acum, notează Dailymail.

Cu toate acestea, simptomele bărbatului au fost ușoare, iar cercetătorii au spus că pare să fi format un „echilibru dinamic" cu virusul.

Cazul „cronic" indică o tulpină care se poate răspândi printre oameni săptămâni întregi, chiar dacă gazda nu prezintă simptome.

Potrivit cercetătorilor, bărbatul a avut nevoie să îi fie injectat sângele unui supraviețuitor de COVID-19 pentru a se recupera.

 

Studiul a fost publicat pe 27 martie pe medRxiv, un portal de pre-publicare de lucrări medicale științifice. Ceea ce înseamnă că nu a fost încă cercetat de alți oameni de știință.

Bărbatul chinez, care nu a fost numit, a vizitat un spital din Wuhan pentru a face teste SARS-CoV-2 pe 8 februarie 2020.

El a declarat că a suferit o febră intermitentă de aproximativ o săptămână, dar că nu a avut alte simptome comune, cum ar fi tuse.

Testele COVID-19 colectate cu tampoane din gât au ieșit pozitiv în zilele 17, 22, 26, 30, 34, 39, 43 și 49. A fost testat ca fiind negativ abia în ziua 47.

 

Acest lucru sugerează că pacientul a putut fi contagios timp de 49 de zile, un termen științific care descrie modul în care o persoană excretă boala în respirația sa sau prin strănut și picături.

Cercetările anterioare arată că perioada contagioază virală durează în medie 20 de zile, cu cel mai lung caz raportat fiind de 37 de zile.

Cu cât durata de vărsare este mai lungă, cu atât rezultatele vor fi mai severe, au spus dr. Li Tan și colegii săi.

„Interesant, contrar concluziilor de mai sus, am raportat aici că unul dintre cazurile ușoare are cea mai lungă durată a vărsării virale", a spus echipa.

 

Deoarece aparent pacientul nu a putut lupta împotriva bolii singur, el a trebuit să fie tratat cu o terapie pe bază de sânge, folosită în China și experimental în SUA și Marea Britanie.

I s-a administrat o transfuzie plasmatică de la un bolnav de COVID-19 care și-a revenit și a avut anticorpi antivirus în sângele lor.

Pacientul a avut unele leziuni infectate la plămâni, care au dispărut la scurt timp după ce a fost dus la spital.

Cercetătorii au spus că acest caz poate fi un „caz infectat cronic".

Rapoartele afirmă că una dintre rudele mai în vârstă a pacientului a fost, de asemenea, testată pozitiv pentru COVID-19, cu simptome moderate.

În ciuda existenței unor condiții preexistente - ceea ce ar fi făcut-o vulnerabilă la complicații grave -, se presupune că a avut o recuperare mai rapidă decât media pentru vârsta ei.

Experții au spus că informațiile ar putea indica un nou subtip de virus.

 

Are o toxicitate mai mică, nu este la fel de infecțioasă, dar este mai greu de eliminat. Pare să afecteze atât tinerii cât și bătrânii.

Deja, cercetătorii chinezi au discutat despre posibilitatea a două tipuri majore de SARS-CoV-2, și anume subtipul L și subtipul S.

Tipul L este mai prevalent, regăsindu-se la aproximativ 70 la sută la toți pacienții și este mai probabil să se răspândească mai repede decât tipul S, au descoperit cercetătorii chinezi.

Dr Tan și colegii săi au spus: „Nu putem asigura că virusul asociat cu cazul 1 aparține tipului S, tipului L mutat sau unui nou subtip.

„Nu putem exclude un subtip nou original care nu a fost identificat."

Aceștia au avertizat că alți pacienți „cronici" care poate nu ar fi tratați din cauza simptomelor lor ușoare ar putea continua să răspândească infecția și să provoace un nou focar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel