Coronavirus: Ventilatorul lui Stephen Hawking, donat pentru pacienții cu COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Stephen Hawking. Foto: Facebook
Stephen Hawking. Foto: Facebook

Ventilatorul pe care l-a folosit regretatul astrofizician britanic Stephen Hawking a fost donat spitalului Papworth din Cambridge pentru a ajuta la tratarea pacienților cu COVID-19.

Scleroza laterală amiotrofică (SLA), boala de care suferea regretatul astrofizician Stephen Hawking, care s-a stins din viață în 2018 la vârsta de 76 de ani, l-a țintuit într-un scaun cu rotile și l-a obligat să folosească din anii '80 un sintetizator de voce.

Fiica acestuia, Lucy Hawking, a declarat pentru mass-media că tatăl său „a primit un tratament minunat, dedicat și solidar la Real Hospital Papworth și la Addenbrooke's Hospital din Cambridge". Ca pacient, astroficianul care necesita ventilație, îngrijirile oferite de spitalul Papworth „au fost extrem de importante pentru tatăl meu" și „l-au ajutat să depășească momente dificile", a spus ea.

„După moartea tatălui meu, am restituit întregul echipament medical pe care l-a utilizat și care aparținea NHS (Sistemul Național de Sănătate din Marea Britanie, n.r.), dar au rămas câteva lucruri pe care el le cumpărase", a adăugat fiica lui Stephen Hawking, conform Agerpres.

Lucy Hawking a precizat că în actuala criză provocată de noul coronavirus a luat legătura cu spitalul Papworth pentru a oferi ventilatorul tatălui său. Stephen Hawking a contribuit la stabilirea bazelor cosmologiei moderne și a devenit un personaj emblematic al culturii populare.

Vocea robotică a sintetizatorului prin care a fost obligat să comunice din 1985 și silueta sa în scaun cu rotile au apărut în numeroase programe și seriale de televiziune, precum „Familia Simpson", „Star Trek" și „The Big Bang Theory".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel