Corpul de Control, sesizat: geamuri schimbate la spital, înainte cu o lună de reabilitare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul de Pediatrie Sfânta  Maria din Iași va fi reabilitat complet. Foto: iasi247.ro
Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iași va fi reabilitat complet. Foto: iasi247.ro

Mai multe nereguli ale fostei conduceri a Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iași au fost descoperite, motiv pentru care președintele CJ Iași a sesizat Corpul de control.

Preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, a sesizat Corpul de Control după ce a aflat că în luna aprilie, fosta conducere a Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria a aprobat montarea de geamuri noi la unul dintre cele opt etaje, deşi se ştia că în luna mai va fi semnată finanţarea cu fonduri europene pentru lucrări de reabilitare. El a declarat în cadrul unei conferințe de presă că după demararea lucrărilor de reabilitare a unității medicale a descoperit mai multe nereguli din timpul mandatului fostului manager.

"Acolo a fost o investiţie în luna aprilie pentru a schimba absolut toată tâmplăria de aluminiu la etajul trei, ştiind că în luna mai se semnează contractul de 27 de milioane de euro. Toate geamurile care au fost puse în aprilie se vor scoate pentru a se pune tâmplărie identică în toată clădirea şi de o calitate mult mai bună. Sunt bani irosiţi, bani aruncaţi pe fereastră", a declarat Maricel Popa.

Întrebat fiind dacă a discutat cu fostul manager al spitalului despre această situaţie, preşedintele CJ Iaşi a răspuns că lasă acest lucru la latitudinea instituţiilor abilitate.

"Noi am sesizat (Corpul de Control -n.r), la fel cum i-am sesizat că în urmă cu patru ani instalaţiile sanitare s-au schimbat, deci trebuiau să fie noi, iar acum când am decopertat căminul pentru instalaţii sanitare am constatat că de fapt nu se schimbase nimic. Am solicitat Corpului de Control al Consiliului Judeţean să vină să analizeze. Probabil că vor mai trebui să vină să analizeze şi alte contracte. În fiecare săptămână sunt descoperite alte deficienţe care au fost înainte. Se pare că au ascuns gunoiul sub preş, însă nu poate fi ascuns la nesfârşit", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

El a lăsat să se înţeleagă că este nemulţumit şi de o parte din personalul medical.

"Nu admit să se desfăşoare activităţi private în cadrul spitalului. Respect foarte mult doctorii, dar dacă au şi o altă activitate trebuie să o desfăşoare în afara programului de lucru, nu în cadrul spitalului, ci la cabinetele private. Nu trebuie să avem cabinete private în interiorul spitalului. Aici nu sunt de acord, indiferent pe cine voi supăra", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, citat de agerpres.ro.

De cealaltă parte, medicul Radu Terinte, fostul manager al Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, a refuzat să facă comentarii publice, dar s-a declarat a fi surprins de declaraţiile preşedintelui Consiliului Judeţean.

"Sunt foarte curios să aflu ce de sunt acuzat de management defectuos pentru simplu motiv că în fiecare an am fost evaluat de o comisie a Consiliului Judeţean, ultima dată în luna aprilie 2019, şi de fiecare dată această comisie mi-a dat punctaj maxim. Chiar nu înţeleg de unde au pornit lucrurile astea", a declarat Radu Terinte, fostul manager al Spitalului de Pediatrie Sf Maria.

Spitalul de Pediatrie Sf Maria din Iaşi, cea mai mare unitate medicală de profil din Moldova, a fost dat în folosinţă în 1970. De atunci nu s-au efectuat lucrări majore de reparare sau modernizare, multe dintre ferestrele clădirii având tâmplăria originală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel