Costache, audieri: În România, de trei ori mai multe procese de malpraxis decât în SUA

Dana Lascu / 19 feb 2020 / 11:27
Pacient FOTO: pexels.com
Pacient FOTO: pexels.com

Ministrul Sănătății, Victor Costache, audiat în Parlament pentru un nou mandat, a spus că va modifica legea malpraxisului pentru că medicii au ajuns să facă medicină defensivă de teama unui proces.

„Vă asigur că este una dintre prioritățile noastre Legea malpraxisului. În momentul de față, România, și o știe puțină lume, avem de trei ori mai multe procese de malpraxis decât în SUA. Am ajuns ca în multe spitale să se practice o medicină defensivă. Practic, binele și protocoalele sunt lăsate mai la urmă, și medicii încearcă să fie defensivi, pentru a nu fi victima unor procese penale. Și lucrul acesta ne va distruge și mai mult sistemul sanitar. Și da, trebuie să lucrăm împreună la Legea malpraxisului. Avem o comisie de sănătate foarte dinamică și sper în perioada următoare să avansăm pe acest subiect”, a explicat dr Victor Costache, ministrul Sănătății, la audierile din Parlament. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy