Costache: Vom face un audit pentru o radiografie corectă a situaţiei investiţiilor de la Sănătate

Candidatul pentru preluarea portofoliului Sănătăţii în Guvernul Orban, Victor Costache, a declarat marţi, la audierea în comisiile parlamentare de specialitate, că îşi propune realizarea unui audit pentru a avea o radiografie corectă a situaţiei investiţiilor de la minister.


"În legătură cu bugetul de invesţii (al Ministerului Sănătăţii - n.r.), după cum vedem există informaţii contradictorii chiar şi în rândul comisiilor de sănătate ale Parlamentului, dar pot să vă spun că vom face un audit din primele zile pentru a avea o radiografie corectă a situaţiei investiţiilor şi, evident, trebuie regândit modul în care se prioritizează aceste investiţi. Ceea ce ştiu, la nivelul Casei, creditele sunt angajate, sunt executate, calendarul de execuţie este la zi şi, practic, una din urgenţe este de a cere o rectificare pozitivă, deoarece în luna decembrie vom fi descoperiţi. Deci, este una din priorităţile mandatului nostru şi de aia spuneam că, probabil, voi fi un coleg dificil pentru domnul Cîţu de la Finanţe. Vă promit că mă voi lupta pentru sănătate, pentru a obţine mai multe fonduri şi să le prioritizez aşa cum trebuie", a spus Costache, notează Agerpres. 

Preşedintele Comisiei de sănătate de la Camera Deputaţilor, social-democratul Florin Buicu, a afirmat că îşi doreşte ca noul ministru să se lupte cu premierul pentru fonduri. "Dacă aveţi nevoie, cereţi-ne ajutorul, că ne vom lupta şi noi, astfel încât domeniul Sănătăţii să aibă bani", a transmis Buicu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel